Centura Bucureşti: Cum avansează lucrările la pasajele Domnești și Olteniței – Popești Leordeni, două dintre marile proiecte de infrastructura din București

12 ian. 2022
870 Afișari
Centura Bucureşti: Cum avansează lucrările la pasajele Domnești și Olteniței - Popești Leordeni, două dintre marile proiecte de infrastructura din București

De la începutul anului 2022 au fost reluate lucrările la două dintre marile proiecte de infrastructură rutieră de pe Centura Bucureștiului. Din 10 ianuarie la pasajul de la Domnești se toarnă placa de suprabetonare a rampei de urcare dinspre București, iar la cel de la Olteniței- Popești-Leordeni se continuă montarea tabilerului metalic. (FOTO: de la dreapta la stânga pasajul Olteniței - Popești Leordeni/pasajul de la Domnești)

Stadiul lucrărilor la pasajul de la Domnești este avansat, astfel încât, potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scriosteanu, acesta să fie dat în trafic în acest an.

Stadiul lucrărilor la pasajul de la Domnești:
– S-a finalizat armarea, iar astăzi se toarnă placa de suprabetonare a rampei de urcare dinspre #București.
– Continuă realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre #Chiajna.
– A început montarea predalelor la rampa de urcare/coborâre dinspre Domnești.
– Continuă realizarea suprastructurii la rampa de coborâre spre #Bragadiru.
– Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru și la rampa de urcare dinspre Chiajna.
– Continuă relocarea rețelelor de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public.

Pasajul Olteniței – Popești Leordeni. Ministerul Transporturilor: Au fosr reluate, în forță, lucrările

Pasajul Olteniței – Popești Leordeni este în urma celui de la Domnești, astfel încât abia acum se asamblează tabilerul metalic. Începând din data de 4 decembrie 2021 a fost deviat traficul pe Centura Bucureştiului, în zona lucrărilor la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni, pentru a permite ca elementele tablierului metallic să fie asamblate la sol, pe zona centrală a pasajului.

„Au fost reluate în forță lucrările la pasaj”, a anunțat, miercuri, 12 ianuarie, secretarul de stat Ionel Scriosteanu.

Stadiul lucrărilor la pasajul Olteniței-Popești-Leordeni:
– Au fost aduse în șantier primele 400 de tone de tablier metalic și a început asamblarea acestuia la sol.
– A început tensionarea antretoazelor la rampa de urcare dinspre Berceni.
– Până acum, au fost montate grinzile de beton pe 11 deschideri, aferente rampelor de urcare dinspre #Berceni, coborâre și urcare spre/dinspre #Glina.
– Continuă cofrarea, armarea și turnarea radierelor și elevațiilor pilelor rampei de urcare-coborâre spre/dinspre #București, precum și ale rampei de urcare-coborâre spre/dinspre #Olteniței.
– De asemenea, continuă devierea utilităților și realizarea canalizării pluviale aferente pasajului.


Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic anul viitor, după cele de la Domneşti şi Berceni.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.

Cookies