Centrul Vechi: Ce localuri preferă tinerii cool sau hipsterii, oamenii cu bani sau studenții fără

de:
05 sept. 2012
6 Afișari
Centrul Vechi: Ce localuri preferă tinerii cool sau hipsterii, oamenii cu bani sau studenții fără

În urma celor 12 sesiuni de observație participativă și interviuri on-site, studiul etnografic a ajuns la concluzia că cei care vizitează în mod frecvent localurile din Centrul Vechi se împart în patru categorii, pe care le-a catalogat în felul următor: The Coolest, The Bohos, Tutto Bene și The Joyest.

The Coolest sunt descriși în studiu ca tineri care trăiesc, cel mai adesea, din banii părinților, și care ies des în oraș, fără a se uita la prețuri. „Preferă hainele scumpe și care ies în evidență, sunt foarte cosmopoliți și cu pretenții ridicate la ce beau și ce mănâncă. Uneori pot trece drept cocalari sau pițipoance din cauza stilului uneori kitchos și prea ostentativ”. Conform studiului, acest tip de tineri caută localuri în care se ascultă muzică în vogă,comercială, fără să conteze prețurile, localuri cât mai extravagante și care reprezintă adevărate podiumuri pentru etalarea vestimentației și a gadgeturilor. Nu sunt interesați de locații pentru socializare, ci mai mult pentru etalare și expunere. The coolest aleg localuri precum Old City, Vintage Pub, Embassy, Freddo Cafe, Gin Factory.

Urmează The Bohos, tineri care cred despre ei înșiși că sunt diferiți, speciali, datorită unui interes sau talent anume. Merg în locuri neconvenționale dar totuși celebre, preferă Vama Veche, mersul cu bicicleta și tot ceea ce este green. Preferă hainele vintage sau retro și ascultă muzică rock sau folk.The Bohos aleg localuri cu un aer vintage, unde merg cu un grup restrâns de prieteni, toți cu interese apropiate. The Bohos merg la Shakespeare, Van Gogh Cafe, Gara Lipscani, Godot Cafe, Curtea Berarilor. 

 Următoarea categorie identificată în studiu a fost catalogată drept Tutto Bene: persoane trecute de prima tinerețe, cu o carieră de succes și o situație financiară bună, în căutare de escapade, sau care vor să se relaxeze într-un loc intim cu o persoană de sex opus. Astfel de persoane preferă localuri notorii dar intime, cu specific irlandez sau medieval, cu o selecție de vinuri și coniacuri bune, precum Excalibur, Bellini, Arcade, Cafe des Beaux Arts, Bel Mondo, O’Hara Irish Pub.

Ultima categorie identificată este aceea a The Joyest, studenți sau proaspăt absolvenți, care nu mai trăiesc pe banii părinților, dar nici nu câștigă foarte mult, așa că mare parte din venituri se duce pe distracții, în căutarea oportunităților de socializare. Această categorie preferă distracțiile în gască, nu foarte scumpe, la localuri precum El Comandante, Argentin.

Cookies