Centrul Rus de Știință și Cultură a fost INAUGURAT la București. GALERIE FOTO

de:
17 mai 2015
33 afișări
Centrul Rus de Știință și Cultură a fost INAUGURAT la București. GALERIE FOTO

CENTRUL RUS DE ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ, INAUGURAT LA BUCUREȘTI. Unul dintre obiectivele principale ale Centrului este informarea publicului din România în legătură cu Rusia modernă, cu tradiţia şi istoria Rusiei, scrie news.russiatoday.ro.

O clădire proaspăt renovată, din centrul Bucureştiului pe str. Lascăr Catargiu nr.50, găzduieşte acum Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură. Autoritățile ruse au închiriat imobilul de la un cetăţean român care locuieşte în străinătate.

f

Publicul român va avea acces la peste 1.000 de cărţi şi periodice ruseşti, precum și la peste 80.000 de documente în format electronic, ateliere, cursuri de limba rusă sau vizionări de filme clasice şi moderne. 

f

Centrul Rus de Știință și Cultură din Capitală s-a deschis în baza unui acord semnat în 2013, între Moscova și București. La inaugurare, steagul rus a fluturat lângă cel românesc, într-un moment în care relaţiile Rusiei cu Occidentul sunt mai tensionate ca oricând de la sfârşitul Războiului Rece.

„E un eveniment menit să lege două civilizații, două popoare, două culturi și sper că aceasta deschidere va contribui la întărirea relațiilor dintre țările noastre”, a declarat Pavel Alekseenko, secretar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la ceremonia de inaugurare a Centrului Rus de Știință și Cultură la București.

Și România va avea în curând un Institutut Cultural la Moscova. Deschiderea centrului a fost marcată printr-o expoziție de fotografie veche și un festival de film.

CENTRUL RUS DE ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ, INAUGURAT LA BUCUREȘTI. Ministerul de Externe al României a transmis sâmbătă că „Institutul Cultural Român din Moscova va face parte din reţeaua de institute culturale româneşti din străinătate atunci când toate condiţiile vor fi îndeplinite”. MAE a reamintit faptul că negocierea Acordului privind deschiderea şi condiţiile de funcţionare a Institutului Cultural Român în Moscova şi a Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură în Bucureşti a fost „de lungă durată”, semnarea acestuia având loc la data de 9 iulie 2013.

f

CENTRUL RUS DE ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ, INAUGURAT LA BUCUREȘTI. „Tot ce se întâmplă aici din punct de vedere cultural și al evenimentelor, ține de partea rusă. Noi, Institutul Cultural Român, vm fi interesați de acele programe culturale pe care le vom promova și le vom derula când va fi deschis sediul Institutului Cultural Român la Moscova”, a declarat Mihai Zoltan Nagy, vicepreședintele Institutului Cultural Român, prezent la eveniment.

Mai multe detalii despre CENTRUL RUS DE ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ din BUCUREȘTI, AICI.

Cookies