Centrul istoric al Bucureştiului sfidează piaţa imobiliară

de:
29 nov. 2010
0 Afișari
Centrul istoric al Bucureştiului sfidează piaţa imobiliară

Chiriile pentru spaţii de retail în clădirile din Centrul istoric al Capitalei, singura zonă pietonală din Bucureşti, au crescut cu 5-10% din 2008 încoace, spun consultanţii de la CB Richard Ellis Romania citaţi de The Diplomat. Aşadar, Lipscaniul merge în contra curentului descendent al chiriilor pentru spaţii comerciale din Bucureşti.

Chiriile variază între 35 şi 50 de euro pe metru pătrat pentru un spaţiu renovat de 100 de metri pătraţi cu vizibilitate maximă. În aceeaşi zonă, doritorii pot închiria un spaţiu cu aceeaşi arie,dar nerenovat, cu 12 până la 14 euro pe metru pătrat.

Centrul istoric, o reţea de străzi de secol XIX desfăşurate în jurul străzii Lipscani, s-a dezvoltat recent şi experimentează o explozie de cafenele, restarante şi firme de catering. Dacă în prezent nivelurile de la parter sunt dominate de cafenele şi restaurante, analiştii preconizează că va urma o creştere în trendul renovării apartamentelor de la etajele 1 şi 2 ale clădirilor din Centrul istoric, care, scrie The Diplomat, devine, pe zi ce trece, cel mai stilat loc din oraş.

Cookies