Centrul InfoTrafic a transmis lista rutelor alternative pentru șoferii care pleacă în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii. Bucureștiul este gol, însă traficul este intens pe autostrăzi

01 iun. 2023
212 Afișari
Centrul InfoTrafic a transmis lista rutelor alternative pentru șoferii care pleacă în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii. Bucureștiul este gol, însă traficul este intens pe autostrăzi
Centrul InfoTrafic a transmis lista rutelor alternative pentru șoferii care pleacă în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii. Bucureștiul este gol, însă traficul este intens pe autostrăzi. Imagine simbol: Unsplash

Cu ocazia minivacanței de 1 Iunie și de Rusalii, mulți bucureșteni aleg să plece la mare sau la munte pentru a se relaxa, fie singuri, fie împreună cu familia sau prietenii.

Rute alternative pentru șoferii care vor să evite aglomerația

Dat fiind faptul că mulți șofer aleg să părăsească Capitala pentru a pleca în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, drumurile sunt aglomerate în această perioadă.

Potrivit Antena 3 CNN, pe Autostrada A2 sensul București – Constanța, se circulă în coloană în zona Fetești, acolo unde, din cauza lucrărilor de consolidare a podului peste brațul Borcea, traficul se desfășoară pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

Pentru perioade limitate de timp, pentru a fluidiza traficul, polițiștii procedează la oprirea circulației pe sensul către București. Astfel, va fi permisă deplasarea pe două benzi pe sensul către litoral.

Pe Autostrada A1 București – Pitești este trafic intens către localitatea Bascov, județul Argeș. Acolo au loc lucrări de construcție a nodului rutier ce va face legătura cu viitorul tronson al autostrăzii Pitești – Sibiu.

Pe DN 1 Ploiești – Brașov se circulă în coloană pe sensul de urcare, în zona localităților Bănești (din cauza lucrărilor de consolidare a podului peste Râul Doftana, traficul se desfășoară pe câte o bandă) și Comarnic, potrivit spuselor InfoTrafic.

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a făcut o listă cu rute alternative pentru șoferi.

Pentru Autostrada A2:

 • București – DN 2 – Urziceni – Slobozia – Hârșova – DN 2A Constanța;
 • București – Fundulea – DN 3 – Lehliu-Gară – DN 3A Drajna sau A2 Fetești;
 • București – A2 Drajna – DN 21 Călărași– Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – DN 3 Constanța.

Pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov:

 • București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;
 • București – Autostrada A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;
 • București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;
 • București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Sfaturi pentru șoferi

Pentru siguranța participanților la trafic, Centrul InfoTrafic le recomandă șoferilor să ia în considerare următoarele sfaturi:

 • creșterea distanței de siguranță între vehicule;
 • evitarea depășirilor riscante;
 • planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;
 • manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare;
 • pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenției de schimbare a benzii de circulație și conducerea cu atenție sporită. Nu folosiți banda de urgență!

Te-ar putea interesa și:

Cookies