Centrul de Vaccinare Plevnei din București devine centru pentru refugiații din Ucraina

03 mart. 2022
123 Afișari
Centrul de Vaccinare Plevnei din București devine centru pentru refugiații din Ucraina
Centrul de Vaccinare Plevnei din București devine centru pentru refugiații din Ucraina | Sursă foto: Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că Centrul de Vaccinare Plevnei își încetează activitatea și urmează să fie transformat într-un loc unde vor fi găzduiți refugiații care vin din Ucraina.

Centrul de Vaccinare Plevnei devine centru pentru refugiați

Centrul de Vaccinare Plevnei, aflat pe Calea Plevnei numărul 234, nu va mai fi activ de mâine, 4 martie 2022. Decizia a fost luată din cauza faptului că tot mai mulți refugiați ajung în București, iar pentru aceștia sunt necesare cât mai multe spații ce se pot transforma în centre unde să poată fi găzduiți.

Persoanele ce doresc să se vaccineze, ori persoanele ce urmau să o facă în acest centru, sunt îndrumate să se adreseze Centrului de Vaccinare Drumul Taberei. Acest centru se află pe Aleea Lunca Cernei numărul 6A. În Centrul de Vaccinare Drumul Taberei se administrează următoarele seruri:

  • Pfizer (doza 1,2 și doza booster),
  • Johnson & Johnson.

Centrul funcționează de luni până duminică între orele 08:00-20:00. Persoanele ce au nevoie de informații suplimentare pot contacta numărul de telefon 021.9970.

Cei ce găzduiesc refugiați trebuie să informeze autoritățile

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis un mesaj către cetățenii care găzduiesc refugiați ucraineni.

Primarul i-a anunțat pe aceștia că este necesar să semnaleze, către Centrul Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției, dacă găzduiesc persoane refugiate din Ucraina. Obligația se aplică pentru persoanele fizice, pentru firme și pentru organizațiile nonguvernamentale. Numărul de telefon la care pot suna oamenii este: 0749.065.730.

Primăria Sectorului 6 a pus la dispoziția cetățenilor, asociaților, ONG-urilor și refugiaților de pe raza sectorului următorul număr de telefon 021.9970.

Aici pot suna persoanele ce doresc informații suplimentare privind:

  • Demersurile legale,
  • Consilierea în vederea eliberării unor documente,
  • Acordarea de servicii medicale și sociale.

Dispecerii pot oferi informațiile persoanelor ce vorbesc limba engleză. Cetățenii Sectorului 6 sunt rugați să ofere informații despre refugiații pe care îi găzduiesc, pentru se putea identifica nevoile acestora cât mai rapid și eficient.

 

 

Cookies