ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Spitalul „Dr. Carol Davila” a devenit operațional

Începând de luni, 4 ianuarie, Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) a devenit operaţional.

Primele 30 de doze de vaccin au sosit deja şi sunt planificate pentru administrare.

Primele persoane vaccinate sunt cadrele medicale care se află angrenate, încă de la începutul acestei pandemii, în prima linie, pe frontul de luptă cu virusul SARS-CoV-2, respectiv colegii din Secţiile ATI COVID 19 din SUUMC şi din Spitalul Militar ROL 2 ASLAN, din Unitatea Primire Urgenţă, Secţia Clinică Boli infecţioase şi Secţia Pneumologie.

Facem precizarea că, anterior vaccinării, personalul medical a fost consultat şi evaluat atât din punct de vedere medical (starea de sănătate clinică şi paraclinică, în prezent), în cadrul unui chestionar epidemiologic, cât şi din perspectiva obţinerii acceptului voluntar al acestora de a intra în acest program de prevenţie şi limitare a efectelor produse de COVID 19, se arată într-un comunicat al instituției medicale.

70% din personal vrea să fie vaccinat

La acest moment, conform datelor colectate din cartografierei personalului, peste 70% din personalul unităţii noastre medicale şi-a manifestat dorinţa de a fi vaccinat, sens în care unitatea noastră a elaborat un plan de imunizare etapizat, care se să permită accesul tuturor în acest program de prevenţie şi sănătate, program elaborat în concordanţă cu respectarea tuturor măsurilor de delimitare strică a circuitelor epidemiologice, a programului de lucru şi odihnă al angajaţilor, cu monitorizarea stării de sănătate anterior şi post-vaccinare etc..


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button