Centrul comercial Prosper din București, distrus de incendiu nu avea autorizație ISU. A fost deschis dosar penal

23 mart. 2022
667 Afișari
Centrul comercial Prosper din București, distrus de incendiu nu avea autorizație ISU. A fost deschis dosar penal
Centrul comercial Prosper din București, distrus de incendiu nu avea autorizație ISU. A fost deschis dosar penal. Sursa foto: Inquam Photos / Andrei Edward Popa

Centrul comercial Prosper din București care a luat foc marți, 22 martie 2022, nu avea autorizație de securitate la incendiu. În 2018 și 2021, proprietarul a fost amendat în consecință. Autoritățile au deschis dosar penal pentru distrugere.

Centrul comercial Prosper din București care a luat foc nu avea autorizație ISU

Incendiul de la centrul comercial Prosper din Sectorul 5 al Capitalei a izbucnit marți după-amiază, 22 martie 2022. Flăcările au pornit din zona acoperișului și s-au extins cu repeziciune pe întreaga fațadă. Din fericire, nu au existat victime, iar oamenii care se aflau în zonă au fost evacuați din cauza coloanei dense de fum.

Autoritățile au deschis dosar penal pentru distrugere. Astăzi (miercuri, 23 martie) procurorii și specialiștii ISU fac cercetări la fața locului. De asemenea, perimetrul a fost izolat și absolut nicio persoană nu este lăsată în zonă.

Anchetatorii au o misiune dificilă: trebuie să stabilească cauza izbucnirii incendiului. În prezent, au fost luate în calcul două ipoteze:

  • sunt șanse ca focul să fi fost pus intenționat;
  • sunt șanse să fi avut loc o defecțiune tehnică.

A fost deschis dosar penal pentru distrugere

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) care au ajuns la fața locului, trebuie să stabilească dacă există riscul de prăbușire al clădirii. În condițiile în care acest risc este real, clădirea centrului comercial Prosper va fi demolată.

Persoanele care locuiau în blocurile din zonă și care au fost evacuate ieri, s-au putut întoarce astăzi în casele lor.

Totodată, circulația rutieră este blocată – pe sensul de mers de lângă Prosper.

Marți, în București, a fost emis de ANM un cod galben de vânt puternic. Din cauza rafalelor, flăcările au cuprins toată clădirea, iar pompierii au depus eforturi pentru stingerea incendiului mai bine de 7 ore.

Bucăți din acoperișul clădirii care a luat foc au căzut peste o casă, iar aceasta a fost la un pas să fie cuprinsă de flăcări.

De asemenea, autoritățile au emis și un mesaj RO alert, iar oamenii din zonă au fost sfătuiți să închidă geamurile şi să nu circule în apropierea complexului comercial din Sectorul 5 care a fost cuprins de flăcări.

Cookies