Centrul Capitalei şi cartierul Pantelimon, cele mai sensibile la cutremure. Vezi harta seismică a Bucureştiului

de:
10 dec. 2010
34 Afișari
Centrul Capitalei şi cartierul Pantelimon, cele mai sensibile la cutremure. Vezi harta seismică a Bucureştiului

Specialiştii Institutului de Fizică a Pământului au lucrat vreme de şapte ani la o hartă seismică şi au identificat 14 zone de acceleraţii diferite ale pământului în caz de cutremur, unde magnitutdinea se resimte fie mai mult, fie mai puţin, scrie adevărul.ro.

Astfel, în cazul unui cutremur puternic cele mai afectate zone din Bucureşti vor fi centrul oraşului, cartierul Pantelimon, Băneasa şi Otopeni. Griji ar trebui să-şi facă şi cei care au case în zona Panduri, Militari, Gemenii şi Drumul Sării, unde pământul se „scutură“ tot destul de puternic în cazul unui seism. Puţin mai liniştiţi, spun tot specialiştii, ar trebui să fie locuitorii cartierelor Balta Albă, Titulescu şi cei de pe Bulevardul Bălcescu. Tot pe hartă valoarea cea mai scăzută a aceleraţiilor solului din timpul unui cutremur vizează cartierele Metalurgiei, IMGB şi cei care au locuinţe pe lângă Dâmboviţa.


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a organizat vineri o simulare a unui seism devastator cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, în urma căruia ar fi rezultat peste 1.500 de victime.

Cookies