Centrul Capitalei se schimbă radical. Cum va arăta Bd. Magheru după o investiţie de 1,7 mil lei FOTO

de:
20 aug. 2012
1 Afișari
Centrul Capitalei se schimbă radical. Cum va arăta Bd. Magheru după o investiţie de 1,7 mil lei FOTO

Printr-un proiect de refacere a intersecţiilor şi a trotuarelor de pe bulevardul principal, centrul Capitalei ar putea fi diferit. Edilii îşi propun ca până la sfârşitul lui 2012 să modernizeze trei zone importante dintre Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană: Piaţa Universităţii – Universitatea de Arhitectură, Ion Câmpineanu – Dem Dobrescu şi zona din faţa Magazinului Eva.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,7 milioane de lei, iar banii provin de la Primăria Capitalei. Lucrările de refacere a trotuarelor de pe Bulevardul Magheru sunt făcute de firma Tehnologica Radion – societate controlată de Theodor Berna, fostul consilier al lui Traian Băsescu pe vremea când acesta era primar al Capitalei.

Lucrările de modernizare au început în urmă cu o lună şi jumătate la Piaţa Universităţii, cu un scandal legat de modernizarea fântânii arteziene. În luna iunie, Primăria Capitalei anunţa că actuala fântâna va fi demolată şi înlocuită cu alta în cadrul unui proiect pentru reamenajarea unui zonei de la Universitate. Municipalitatea a cedat, însă, în faţa protestelor asociaţiilor din Bucureşti şi a anunţat că va executa doar lucrări pentru înlocuirea actualului pavaj cu unul de granit.

Pe tot traseul dintre Universitate şi Romană vor fi amplasate bănci de lemn, vor fi plantaţi copaci şi vor fi puse jardiniere cu flori. În plus, stâlpii de iluminat vor fi schimbaţi. Proiectul îi vizează şi pe şoferi, care nu vor mai putea parca pe trotuare, deoarece pe tot traseul vor fi amplasaţi stâlpi antiparcare. Potrivit lui Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt de la Administraţia Străzilor, maşinile parcate ilegal pe trotuare vor fi ridicate, iar în viitor aceste zone vor fi protejate cu stâlpişori montaţi pe marginea trotuarelor care vor împiedica parcarea maşinilor în spaţiile neamenajate. 

Noua amenajare mai prevede mai multe coşuri de gunoi şi rastere pentru biciclete, dar şi plante şi copaci.

Constructorul va refolosi pentru modernizarea acestei zone o parte din piatra cubică scoasă de pe Bulevardul Aviatorilor, potrivit lui Dincă.

Proiectul de refacere al celor 27 de intersecţii din Capitală a ajuns în februarie 2012 în atenţia Consiliului Concurenţei, după ce instituţia a inspectat cele 11 companii participante la procedura de achiziţie publică organizată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti – Administraţia Străzilor. Consiliul Concurenţei suspecta, la acea vreme, că cele 11 firme (Tehnologica Radion, Euro Construct Trading 98, Straco Grup, Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 (Delta A.C.M. 93), Pro Cons XXI, RCV Global Group, Swietelsky Construcţii Feroviare, Strabag, Eurovia-Construct Internaţional, Global Service Proiect şi Drum Concept) s-au înţeles să nu se concureze pentru atribuirea acordurilor cadru de lucrări pentru întreţinerea şi administrarea unor străzi din Bucureşti.

Cookies