Centrul Capitalei, ocupat de activiştii anti-gaze de şist: greva foamei la Teatrul Naţional

de:
18 feb. 2014
2 Afișari
Centrul Capitalei, ocupat de activiştii anti-gaze de şist: greva foamei la Teatrul Naţional

Dupa ce expira perioada de trei saptamani, ong-ul spera sa obtina prelungirea autorizatiei pentru amplasarea cortului cu inca trei saptamani, pana pe 4 aprilie, ziua internationala „Anti Fracking”. Voluntarii impart trecatorilor pliante in care sunt detaliate implicatiile explorarii si exploatarii gazelor de sist in viziunea ONG-ului, scrie hotnews.ro. 

Informatiile principale din pliantele impartite de voluntari:

– „70% din teritoriul Romaniei este concesionat pentru extragerea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice!”

– Extrema Urgenta! Romania in pericol!

– fracturarea hidraulica pentru gaze de sist inseamna: otravirea apelor, otravirea pamantului, otravirea aerului, cutremure de pamant;

– 60.000 de sonde vor contamina iremediabil apa, solul si aerul. Pe scurt: Moarte!

Pliantul mai prezinta o serie de informatii detaliate despre impactul asupra mediului, sanatatii si economiei, fara a prezenta insa sursa acestora.

 „La acest cort stam patru-cinci oameni. Suntem un grup format la tabara de greva foamei din fata Teatrului National Bucuresti, insa autorizatia de amplasare a cortului este luata pe numele Asociatiei Romania Vie. Informam cetatenii despre pericolul fracturarii hidrauluice si exploatarea gazelor de sist in Romania si dam pliante. Am cerut TVR sa organizeze o dezbatere publica despre acest subiect si nu au vrut. Au venit foarte multi oameni sa intrebe si sa semneze petitia impotriva gazelor de sist si a fracturarii hidraulice. Aceasta petitie insa nu este gata inca. Doar un cetatean care a venit aici a fost pentru exploatarea gazelor de sist”, spune Alexandru Lesman, unul dintre voluntarii care stau la cortul de lângă Spitalul Colţea.

Cookies