FIT CITY

Centru de SERVICII GRATUITE pentru copii cu autism, deschis în Pipera

HelpAutism Pipera. Statisticile recente arată că 1 din 54 de băieți și 1 din 88 de copii sunt diagnosticați cu tulburare de spectru autist. Incidența foarte mare a afecțiunii, lipsa unui sistem de informare dar și posibilitățile reduse de intervenție terapeutică din România, fac procesul de diagnostic și recuperare unul anevoios pentru părinți, scrie evz.ro.

În aceste condiții, Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, a deschis astăzi, 21 ianuarie 2015, primul centru de servicii gratuite integrate în autism din zona de nord a capitalei prin programul „Împreună le arătăm viața”.

Echipa este formată din psihologi și logopezi și va oferi gratuit servicii de diagnostic pentru tulburări pervazive de dezvoltare, suport familiilor copiilor cu diagnostic și terapie zilnică pentru 18 copii prin programe intensive și personalizate de analiză aplicată a comportamentului.

HelpAutism Pipera. „Bunele practici terapeutice pe care specialiștii HelpAutism le abordează își dovedesc eficiența. Combinația între terapeuți cu experiență, părinți implicați și un diagnostic corect pus la timp ne-au arătat că un copil poate recupera până la 20 de luni de dezvoltare în 6 luni de terapie. Ne bucurăm că putem oferi cu sprijinul unui partener generos aceeași șansă copiilor din Pipera, Voluntari, Ilfov”, a declarat la inaugurare Daniela Bololoi, psiholog clinician și președinta Asociației Help Autism.

Cei care vor să susțină terapia copiilor cu autism pot intra pe contact@helpautism.ro http://www.helpautism.ro/donatii în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015.

Concret, centrul va oferi următoarele servicii:

• Diagnostic și evaluare psihologică pentru copii cu vârsta între 1 și 5 ani;

• Stabilirea planului de intervenție terapeutică;

• Recuperarea copiilor prin terapie intensivă, zilnică;

• Susținerea familiilor prin consilierea psihologică a părinților;

• Cursuri gratuite pentru părinți și cadre didactice;

• Servicii gratuite integrate de terapie zilnică, pentru minimum 18 copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului.

15 copii au început deja programul de stimulare multi-senzorială, un program terapeutic intensiv ce poate reduce chiar și cu 50% comportamentele neacceptate social și crește semnificativ șansele de incluziune.

HelpAutism Pipera. „Ne-am propus ca 15.000 de familii să afle informații despre tulburare și cum pot interveni, iar peste 50 de ONG-uri din domeniu și instituții de stat vor primi exemplu de bune practici în parteneriat public-privat.”, a conchis Daniela Bololoi.

Centrul HelpAutism Pipera este situat pe strada Ion Caragiani (fosta Intrare Dumitru Vlăsceanu), Voluntari. Pentru detalii și programări, părinții pot suna la 0762 015 480.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button