Centru de Excelență în Nefrologie, deschis în București, investiția unei companii din Suedia

01 nov. 2022
88 Afișari
Centru de Excelență în Nefrologie, deschis în București, investiția unei companii din Suedia

Un centru de excelență în nefrologie, pe care investitorii îl prezintă ca pe primul din România, a fost deschis luni, 31 octombrie, în Capitală. Este vorba despre o investiție a unei companii din Suedia, un mare furnizor independent de servicii de dializă din România, care va ușura viața pacienților afectați de bolile renale.

Pe lângă serviciul de bază, cel de dializă, noul centru oferă servicii și tratamente asociate afecțiunilor renale, cum ar fi diabet, nutriție, cardiologie, dar și analize medicale, anunță instituția medicală, într-un comunicat de presă.

Scopul centrului de excelență este să trateze boala cronică de rinichi printr-o abordare multidisciplinară, pentru că majoritatea afecțiunilor renale sunt determinate de alte boli, în special hipertensiune arterială și diabet zaharat. Asta înseamnă că pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă din spital în spital, ci vor avea posibilitatea de a se trata în același loc.

Surse din piață vorbesc de o investiție de câteva milioane de euro, care include achiziția și renovarea clădirii, dotările cu echipamente medicale de ultimă oră, infrastructura digitală concepută pentru a colecta automat date de la pacienții supuși tratamentului, dar și facilități moderne pentru pregătire și practică medicală.

Centrul de Excelență în Nefrologie Diaverum Fundeni are o suprafață totală de peste 4.000 de metri pătrați și se află pe Șos. Fundeni.

Îți recomandăm și:

 

 

Cookies