Centru de cercetare de 23 milioane de euro la Spitalul Colentina, din noiembrie

de:
07 mart. 2011
4 Afișari
Centru de cercetare de 23 milioane de euro la Spitalul Colentina, din noiembrie

Centrul de cercetare va funcţiona în clădirea medicală B a Spitalului Colentina. Construcţia deja existentă va fi consolidată, amenajată în interior şi exterior, dotată cu instalaţii specifice noii activităţi şi racordată la utilităţi.

„Întregul proiect are o valoare de 23 milioane de euro. Lucrările de consolidare şi amenajare  a clădirii au fost deja demarate. Se lucrează acum la achiziţia de echipamente şi aparatură medicală”, a precizat pentru B365.ro. Marius Savu, director al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Centrul va fi dotat cu peste 300 de echipamente şi dispozitive medicale cu un cost de aproximativ 9,8 milioane de euro. Aparatura medicală achiziţionată va fi destinată mai multor specialităţi medicale de la cardiologie la alergologie şi dermatologie. Astfel, se vor achiziţiona 37 de aparate de electrocardiografie, 36 de aparate pentru investigaţii alergologice, 8 ecografe şi aparate de imagistică, 14 echipamente de imagistică cu rezonanţă magnetică şi de tomografie, 18 aparate de endoscopie şi endochirurgie, 10 aparate pentru onco-dermatologie, 55 echipamente pentru pregătire probe histopatologie şi citopatologie, dar şi 16 echipamente pentru recuperare neuromotorie.

„Aparatura achiziţionată va fi utilizată atât în activitatea de cercetare medicală, cât şi la diagnosticarea pacienţilor. Toată aparatura se va afla în acest centru, iar pacienţii, în funcţie de necesităţi, vor fi trimişi pentru investigaţii aici”, a mai precizat directorul ASSMB.

98% din finanţarea necesară pentru crearea acestui centru va fi asigurată din fonduri UE. Centrul va fi gata în luna noiembrie a acestui an.

Începând din 2012, Capitala va avea şi un Centru pentru diagnosticarea precoce a cancerului. Noua unitate medicală va funcţiona pe Șoseaua Panduri şi va asigura servicii de prevenţie şi diagnosticare precoce, dar şi de tratament prin chimioterapie.

Cookies