Centrele „La pedale” se închid săptămâna viitoare

de:
12 nov. 2015
0 Afișari
Centrele

Începând de luni, 16 noiembrie 2015, Centrele „La Pedale”, primul sistem de bike-sharing gratuit din Capitală, își închid porțile pe toată perioada iernii. Ele urmează să fie redeschise în primăvara anului viitor, imediat ce condițiile meteo o vor permite, informează Primăria Sectorului 1 printr-un comunicat de presă.

În anul 2015 aproximativ 70.000 de bucureşteni – adulți și copii – au pedalat gratuit cele 660 de biciclete verzi în parcurile Kiseleff, Herăstrău și Pădurea Băneasa.

Încă din anul 2008, în perioada aprilie-noiembrie, locuitorii Capitalei pot face plimbări gratuite cu bicicleta în parcurile Kiseleff și Herăstrău în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România – amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Începând cu vara anului 2015 centrele „La Pedale” s-au extins și în Pădurea Băneasa. 

Bicicletele sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenţi și adulți – și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

Cookies