BAZAR

Centrele „La pedale” se închid săptămâna viitoare

Începând de luni, 16 noiembrie 2015, Centrele „La Pedale”, primul sistem de bike-sharing gratuit din Capitală, își închid porțile pe toată perioada iernii. Ele urmează să fie redeschise în primăvara anului viitor, imediat ce condițiile meteo o vor permite, informează Primăria Sectorului 1 printr-un comunicat de presă.

În anul 2015 aproximativ 70.000 de bucureşteni – adulți și copii – au pedalat gratuit cele 660 de biciclete verzi în parcurile Kiseleff, Herăstrău și Pădurea Băneasa.

Încă din anul 2008, în perioada aprilie-noiembrie, locuitorii Capitalei pot face plimbări gratuite cu bicicleta în parcurile Kiseleff și Herăstrău în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România – amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Începând cu vara anului 2015 centrele „La Pedale” s-au extins și în Pădurea Băneasa. 

Bicicletele sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenţi și adulți – și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button