Centrele de zi dedicate persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6, REDESCHISE

de:
19 iun. 2020
1 Afișari
Centrele de zi dedicate persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6, REDESCHISE

„Îmi face o reală bucurie să anunț redeschiderea acestor centre de zi dedicate recuperării persoanelor cu dizabilități din comunitatea noastră. Programele terapeutice pe care le oferim gratuit copiilor și adulților cu dizabilități din Sectorul 6 sunt esențiale pentru o evoluție pozitivă a situației acestora si integrarea lor în societate. Din acest motiv, am decis sa urgentăm deschiderea centrelor de zi, care oferă acest tip de servicii în condiții de siguranță maximă. Îi rog atât pe beneficiari, cât și pe susținătorii lor legali, să respecte programările făcute de specialiști și toate normele de igienă și distanțare socială, un gest de responsabilitate extrem de important în această perioadă”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Activitatea se va reluatreptat, cu respectarea strictă a normelor de igienă, îndeplinacord cu legislația în vigoare. Pentru prevenirea transmiterii infecțiilor virale, centrele sunt dotate cu:
• dozator cu soluție dezinfectantă pentru mâini la intrarea în unitate,
• covorașe dezinfectante amplasate la intrare,
• soluțiid ezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe
• purificator de aer,
• filtru UV ,
• mănuși de protecție,
• măști de protecție de unică folosință.

De asemenea, la fiecare centru în partese va lucra preponderent individual sau în grupe cu un număr restrâns de persoane și, momentan, nu se va servi masa și nu va exista program de somn, ci doar servicii de recuperare precum:
– intervenție educațională;
– terapii pliate pe fiecare nevoie în parte;
– intervenție psihologică copii/adulți;
– consiliere părinți.
Accesul în centre se va face doar pe bază de programare, după ce specialiștii centrelor obțin toate informațiile necesare despre sănătatea beneficiarilor, iar sesiunile de lucru vor varia între două și trei ore pe zi.
La intrarea în centre, fiecărei persoane i se asigură atât verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37,3 grade, cât și materiale sanitare pentru dezinfectare amâinilor. În cazul în care prezintă simptome asociate COVID-19 (tuse, febră, strănut, dureri în gât), beneficiarii/ aparținătorii/ reprezentanții legali vor fi trimiși acasă și îndrumați către medicul de familie.
Programările vor fi decalate, pentru ca adulții saucopiii cu dizabilități să evite interacțiunile, iar între programări vor exista 30 de minute de pauză, pentru aerisire și/sau dezinfecție. Atunci când locul și vremea o va permite, activitățile se vor realiza și în aer liber, cu grupuri de maximum 8 persoane.
DGASPC Sector 6 asigură părinții că se fac toate eforturile pentru ca activitatea să se realizeze în cele mai bune condiții, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor.

 

Cookies