Centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise și în prima, și a doua zi de Paşte. Anunțul ministrului Sănătății

26 apr. 2021
200 afișări
Centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise și în prima, și a doua zi de Paşte. Anunțul ministrului Sănătății
Centrul de Vaccinare de la Romexpo, Bucuresti.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat astăzi că atât în prima, cât și în a doua zi de Paște, centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise.

„Conform informaţiilor primite de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, centrele de vaccinare vor fi deschise atât în prima zi de Paşte, cât şi în a doua zi de Paşte”, a declarat ministrul Sănătății,într-o conferinţă de presă.

În aceeași conferință de presă, Ioana Mihăilă a subliniat importanţa respectării regulilor de protecţie sanitară impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

„Având în vedere că suntem în Săptămâna Mare, săptămână care are implicaţii profunde în special pentru creştinii ortodocşi, iar în weekend este Paştele ortodox fac un apel la responsabilitate: pe de o parte, să încercăm să ne protejăm cât de mult posibil, iar, pe de altă parte, dacă avem programare la vaccinare, să o respectăm. (…) Vă doresc un Paşte luminat şi multă sănătate!”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

În București se va organiza în mai un „Maraton al Vaccinării”

Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat, ieri, că în București se va organiza, în zielele 7-8-9 mai, un maraton de vaccinare, după modelul celui de la Timișoara la care, în trei zile, aproape 7000 de oameni s-au vaccinat. La maratonul vaccinării – și la cel de la Timoșoara, și la cel anunțat de la București – nu este nevoie de programare.

În București, rata de incidență a coborât sub 3,5 la mia de locuitori

Între timp, rata de incidență în București a coborât luni,  26 aprilie, sub pragul de 3,5 la mia de locuitori. Este în scădere față de ziua precedentă, când datele oficiale indicau o rată de 3,68. Prefectul Capitalei a anunțat că autorităţile se vor întruni imediat ce se va constata scăderea ratei de infectare sub 3,5 pentru relaxarea măsurilor restrictive privind deplasarea persoanelor şi programul agenţilor economici.

Cookies