ESENTIAL

Centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise și în prima, și a doua zi de Paşte. Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat astăzi că atât în prima, cât și în a doua zi de Paște, centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise.

„Conform informaţiilor primite de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, centrele de vaccinare vor fi deschise atât în prima zi de Paşte, cât şi în a doua zi de Paşte”, a declarat ministrul Sănătății,într-o conferinţă de presă.

În aceeași conferință de presă, Ioana Mihăilă a subliniat importanţa respectării regulilor de protecţie sanitară impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

„Având în vedere că suntem în Săptămâna Mare, săptămână care are implicaţii profunde în special pentru creştinii ortodocşi, iar în weekend este Paştele ortodox fac un apel la responsabilitate: pe de o parte, să încercăm să ne protejăm cât de mult posibil, iar, pe de altă parte, dacă avem programare la vaccinare, să o respectăm. (…) Vă doresc un Paşte luminat şi multă sănătate!”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

În București se va organiza în mai un „Maraton al Vaccinării”

Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat, ieri, că în București se va organiza, în zielele 7-8-9 mai, un maraton de vaccinare, după modelul celui de la Timișoara la care, în trei zile, aproape 7000 de oameni s-au vaccinat. La maratonul vaccinării – și la cel de la Timoșoara, și la cel anunțat de la București – nu este nevoie de programare.

În București, rata de incidență a coborât sub 3,5 la mia de locuitori

Între timp, rata de incidență în București a coborât luni,  26 aprilie, sub pragul de 3,5 la mia de locuitori. Este în scădere față de ziua precedentă, când datele oficiale indicau o rată de 3,68. Prefectul Capitalei a anunțat că autorităţile se vor întruni imediat ce se va constata scăderea ratei de infectare sub 3,5 pentru relaxarea măsurilor restrictive privind deplasarea persoanelor şi programul agenţilor economici.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button