FIT CITY

Centrele de Transfuzie, luate cu asalt de donatori.”Sângele e valabil 30 zile. Necesarul e acoperit”

Centrul de Transfuzii din Bucureşti s-a confruntat zilele acestea cu un val de donatori fără precedent: în medie, o mie de oameni au donat zilnic, formând cozi pe străzile din faţa instituţiei. Medicii avertizează că necesarul de sânge va fi constant în săptămânile şi lunile următoare, iar un val uriaş de donatori doar în aceste zile nu rezolvă problema, pentru că sângele nu poate fi stocat mai mult de 30 de zile.

În urma valului de donatori care au luat cu asalt centrele de transfuzie, spitalele din Bucureşti la care sunt internaţi răniţii în incendiul din Clubul Colectiv au anunţat marţi că necesarul de sânge este asigurat pentru toţi pacienţii.

Asociaţia React, care a renovat 8 centre de transfuzii din ţară şi care a iniţiat o serie de campanii pentru donare de sânge susţine apelul autorităţilor: „E foarte frumos şi înduioşător ce se întâmplă, dar e nevoie să ne coordonăm pentru a folosi această resursă eficient. Ar fi bine ca o parte dintre donatori să se reprogrameze pentru săptămânile şi lunile următoare, când va fi nevoie de sânge, dar numărul donatorilor va scădea”, a spus Anca Ştefan, preşedintele React, la RFI.

Mai mult pe rfi.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button