Știri București

Centre de vaccinare non-stop. Sunt 6 deschise ACUM în București. Unde mergi dacă nu te-ai vaccinat

6 centre sunt deschise non-stop în București, în fiecare sector, în acest weekend. Centrele funcționează timp de trei zile, între 22-24 octombrie, cât durează maratonul vaccinării.

Centrele unde mergi în București, dacă nu te-ai vaccinat se află în fiecare sector. Persoanele nevaccinate pot obține un certificat verde doar după efectuarea schemei complete.

Maratonul a fost organizat în zilele dinaintea intrării în vigoare a restricțiilor dure impuse de luni, 25 octombrie, pentru nevaccinați.

Astăzi este a doua zi şi încă de la primele ore ale dimineţii, bucureştenii au venit să se vaccineze. În prima zi a maratonului s-au vaccinat peste 8.200 de oameni în cele 6 centre. Vin oameni atât pentru a treia doză de vaccin, cât și pentru prima, relatează Digi24. Cei care nu s-au vaccinat până acum spun fie că nu au avut timp, fie că nu vor să fie supuși restricțiilor.

Cele 6 centre în care se vaccinează non-stop:

Începând de vineri, la ora 8.00, toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile prin intermediul a 49 de fluxuri de vaccinare deschise în șase centre.

„Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);

Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);

Sector 3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);

Sector 4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);

Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);

Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) – 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen)”, anunță reprezentanții CNCAV.

Programul centrelor de vaccinare este non stop. La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster.

Cerificat verde OBLIGATORIU la intrarea în mall-uri, restaurante și hoteluri. Intrare liberă în supermarketuri și biserici

Certificatul verde devine obligatoriu la mall, restaurante, hoteluri și pentru majoritatea activităților din România. Decizia se aplică timp de 30 de zile, începând de luni, 25 octombrie.

Hotărârea adoptată de CNSU, vineri, prevede că certificatul verde va fi solicitat la intrarea în malluri, restaurante, hoteluri și pentru a ieși din casă după ora 22.00. Vor fi exceptate de la regulă magazinele alimentare și bisericile.

Lista integrală a locurilor unde se cere certificatul verde

Potrivit hotărârii aprobate de CNSU, certificatul verde (care dovedește vaccinarea sau trecerea prin boală) devine OBLIGATORIU pentru următoarele activități:

  • deplasarea în afara locuinței după ora 22 (certificatul verde poate fi prezentat pe hârtie sau în format electronic);
  • în malluri, restaurante, cafenele, hoteluri;
  • în instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, organizate și desfășurate în spații închise sau deschise;
  • în săli de sport și/sau fitness; jocuri de noroc; piscine interioare; locuri de joacă pentru copii; săli de jocuri;
  • în alte unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate
  • accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public. Accesul va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;
  • accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, și pentru operatorii economici care funcționează în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan;

Ce activități sunt exceptate de la prezentarea certificatului verde

Sunt exceptate activitățile religioase precum și cele din unitățile de alimentație publică în care doar se comercializează produsele alimentare și băuturile alcoolice sau nealcoolice dispuse în afara centrelor comerciale, târgurile, bâlciurile și talciocurile.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button