De luni, de când primul cutremur a lovit Turcia și Siria, oamenii care locuiesc în zonele afectate trăiesc ca într-un infern. Fiecare minut care trece poate fi ultimul minut de viață pentru cei prinși sub dărâmături. Și aceste ultime minute de viață se adună dramatic: bilanțul actualizat astăzi la prânz vorbește deja despre mai mult de 11.000 de morți. Numai în Turcia, numărul clădirilor prăbușite depășește 6.000. Alte nu se știe câte se pot prăbuși oricând.
Numărul oamenilor afectați de dezastru este, la rându-i, teribil: peste 13 milioane.
Din toată lumea pornesc ajutoare către cele două țări. La București, Ministerul Sănătății caută medici și asistenți voluntari și a organizat o campanie de donare de sânge pentru răniți.
Iar autoritățile locale din Capitală organizează în oraș centre de donații pentru victimele cutremurului din Turcia.
Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, alături cu Ambasada Turciei la București, a lansat o campanie de strângere de ajutoare pentru victimele cutremururlui.
Produse care se pot dona:
Bucureștenii care doresc să doneze pot aduce ajutoarele în centrul special deschis la sala de sport a Colegiului Tehnic Mihai Bravu, din șoseaua Mihai Bravu nr. 428 de luni până vineri, între orele 9.00-18.00.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a lansat, pe Facebook, un apel la solidaritate:
O tragedie greu de îndurat și la care nu putem privi nepăsători. Semenii noștri au nevoie de ajutor și stă în puterea noastră, a tuturor, să fim oameni, să fim solidari.
La rândul său, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunță, tot printr-o postare publicată pe Facebook, că începând de astăzi, 8 februarie, și până vineri 17 februarie între orele 08.00 și 20.00 persoanele care vor să îi ajute pe cei afectați de cutremur pot face donații la Liceul Tehnologic Dacia, situat pe strada Grigore Marin nr. 42-44, din Sectorul 4.
Se pot dona: obiecte de îmbrăcăminte, produse de igienă și de curățenie, alimente neperisabile (conserve), dar și baterii, lanterne, pături sau saci de dormit, corturi, paturi pliabile, saltele, generatoare, radiatoare și aeroterme.