Centenarul depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut, în Parcul Carol I din București. Trafic afectat seara, când e retragerea cu torțe spre Bd. Timișoara

16 mai 2023
201 Afișari
Centenarul depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut, în Parcul Carol I din București. Trafic afectat seara, când e retragerea cu torțe spre Bd. Timișoara
Centenarul depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut, în Parcul Carol I din București. Trafic afectat seara, când e retragerea cu torțe spre Bd. Timișoara. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Miercuri, 17 mai 2023, începând cu ora 12:00, la Mormântul Ostașului Necunoscut din București are loc o ceremonie militară și religioasă care marchează Centenarul depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut al României în locul de odihnă veșnică ce a fost amenajat în anul 1923, în Parcul Carol I.

Centenarul depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut al României, în Parcul Carol I din București

Ceremonia se va încheia după ora 21:00, cu o retragere cu torțe pe traseul Parcul Carol I – Bulevardul Timișoara. Primăria Capitalei a transmis lista activităților comemorative de la București, astfel:

După ce va fi intonat Imnul național al României, participanții la eveniment vor întâmpina convoiul de aducere a urnei cu cei 10 săculeți tricolori cu pământ sfânt. După ce se va încheia oficierea serviciului religios, urna va fi depusă în rotonda Memorialului Eroilor Neamului, ce se află lângă Mormântul Ostașului Necunoscut.

În cadrul ceremoniei din Parcul Carol I va fi dezvelită o placă comemorativă, realizată prin efortul și cu finanțarea Primăriei Capitalei, care marchează Centenarul Ostașului Necunoscut al României. La finalul ceremoniei, se vor depune coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut.

Tot miercuri, 17 mai, în intervalul 14:00 – 20:00 vor fi organizate „Porți Deschise” la Memorialul Eroilor Neamului din Parcul Carol I. Vizitatorii pot admira o expoziție de fotografie și artefacte, pot viziona filmul documentar Ostașul Necunoscut și pot asista la exerciții de tip drill team și la un moment de schimbare a Gărzii de Onoare de la Mormântul Ostașului Necunoscut.

Concert, spectacol de lumini și retragere cu torțe

Totodată, în intervalul orar 20:00 – 21:00, pe esplanada Memorialului Eroilor Neamului din Parcul Carol I, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale va susține un concert, iar municipalitatea a pregătit un spectacol de lumini.

De la ora 21:00, militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Parcul Carol I – Bulevardul Timișoara.

Centenarul depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut al României în Parcul Carol I
Centenarul depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut al României în Parcul Carol I. Sursa foto: Primăria Municipiului București
Cookies