UPDATE Cum au ajuns cele două doze de insulină în celula lui Sorin Oprescu. Ce spune avocatul

de:
16 oct. 2015
0 Afișari
UPDATE Cum au ajuns cele două doze de insulină în celula lui Sorin Oprescu. Ce spune avocatul

UPDATE Potrivit avocatului, cele două doze de insulină au ajuns în celula lui Sorin Oprescu fiind date de la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Prof. Dr. N. Păulescu prin intermediul unui asistent. Cele două doze de insulină ar fi altfel faţă de unele obişnuite, în sensul că îşi fac efectul în numai un minut, în caz de necesitate, după cum susţine avocatul lui Oprescu. 

Cele două doze de insulină i-ar fi fost lăsate edilului suspendat din cauză că acesta a stat închis singur timp de 14 ore. 

Conform sursei citate, fostul edil îşi face singur injecţiile întrucât programul medicului din Arestul central se termină la ora 16, ulterior serviciile medicale fiind asigurate de un singur asistent care deserveşte 90 de persoane bolnave. 

Percheziţiile în celula edilului ar fi fost făcute la ordinul verbal al comandantului Poliţiei, susţine avocatul lui Oprescu, chiar în ziua în care apărătorii fostului primar ar fi depus mai multe plângeri la instituţiile abilitate din cauza condiţiilor de detenţie. 

Există suspiciuni că primarul suspendat şi-a injectat mai multă insulină decât avea nevoie. Celula lui Sorin Oprescu din arestul Capitalei a fost percheziţionată joi seară, poliţiştii confiscându-i dozele de insulină, conform avocatului edilului. Primarul suspendat a făcut plângere pe numele medicului din arestul central.

Poliţia Capitalei a anunţat că percheziţiile au fost făcute cu suspiciunea că în celulă sunt deţinute ilegal medicamente şi s-au soldat cu confiscarea a două flacoane de insulină injectabilă. 

Avocaţii lui Sorin Oprescu susţin că acestuia i-au fost luate, joi seara, medicamentele şi dozele de insulină din celulă, ca urmare a unei percheziţii. 

Conform Digi24.ro, există suspiciuni ca primarul suspendat şi-ar fi administrat mai multă insulina decât avea nevoie. Urmează o anchetă medicală în acest sens şi Oprescu ar putea fi sancţionat- mai precis, ar putea să nu mai aibă drept la vizite din partea familiei sau prietenilor, ci doar a avocaţilor.

CE SPUNE POLIŢIA: 

În data de 15.10.2015, orele 19.40, existând suspiciunea că într-o cameră de reţinere din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă sunt deţinute ilegal medicamente, a fost efectuată o percheziţie, ocazie cu care asupra unei persoane privată de libertate au fost găsite două flacoane de insulină injectabilă, ce au fost ridicate, urmând a fi luate măsurile legale.

Facem precizarea că alte bunuri sau medicamente nu au fost ridicate şi că administrarea tuturor medicamentelor pentru persoana în cauză se face exclusiv la recomandarea şi sub supravegherea unui medic sau asistent din cadrul Cabinetului Medical ce deserveşte Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.

În legătură cu cele constatate, vor fi efectuate verificări pentru lămurirea tuturor aspectelor.

Poliţia Capitalei susţine că Oprescu a încălcat regulamentul atunci când a ţinut insulina în celulă, aşa că acum este pasibil de sancţiuni. Ar putea să-i fie interzis dreptul la vizite sau să i se reducă pachetul primit de la familie.

Cookies