Tour de France pune Bucureștiul pe harta L’Étape, celebra competiție destinată amatorilor. Povestea unei întreceri unde se scrie istoria ciclismului de vreo 30 de ani

07 iul. 2022
337 Afișari
Tour de France pune Bucureștiul pe harta L'Étape, celebra competiție destinată amatorilor. Povestea unei întreceri unde se scrie istoria ciclismului de vreo 30 de ani
Tour de France pune Bucureștiul pe harta L'Étape, celebra competiție destinată amatorilor. Povestea unei întreceri unde se scrie istoria ciclismului de vreo 30 de ani | Sursă foto: L’Étape Romania by Tour de France

În data de 28 august 2022, bulevardele principale și străzile simbol din București vor fi luate cu asalt în cadrul primei ediții a concursului de ciclism L’Étape România by Tour de France.

L’Étape România by Tour de France, ajunge la București vara asta

Turul Franței este cea mai renumită cursă de ciclism din toată lumea, motiv pentru care a strâns un număr impresionant de fani care o urmăresc cu pasiune an de an. Evenimentul sportiv a debutat în anul 1903, iar conceptul L’ Étape by Tour de France a apărut în anul 1993.

Acesta a fost creat din dorința de a le da cicliștilor amatori șansa să trăiască această experiență unică. Anul acesta, România este pusă și ea pe harta L’Étape, fiind cea de-a 20-a țară adăugată.

În cadrul acestui eveniment sportiv pot participa atât adulți, cât și copii de peste 10 ani. De asemenea, traseele sunt concepute astfel încât să se poată bucura de ele și cei ce pedalează biciclete tip mountain bike, dar și cei cu biciclete de șosea.

L’ Étape by Tour de France
L’ Étape by Tour de France | Sursă foto: L’Étape Romania

Cursa va avea loc pe străzile Capitalei

Specialiștii Tour de France creează traseele astfel încât toți cei ce se înscriu la competiție să aibă parte de un circuit spectaculos. Totul este gândit precum un festival în cadrul căruia atât concurenții cât și spectatorii și susținătorii pot descoperi povestea celebrului tur.

Cicliștii devin regi pe două roți, pentru o zi, trăind emoția într-un decor special.

În mod normal traseele acestui eveniment sportiv sunt dezvoltate în zone muntoase precum:

  • Munții Alpi sau Pirinei,
  • Coasta Indoneziei
  • Dealurile fascinante ale Spaniei.

Cu toate asta, cursa ce va avea loc pe teritoriul României se va desfășura pe străzile pline de istorie și poveste ale Bucureștiului. Astfel, va fi experimentat un nivel nou de dificultate, iar participanții vor avea la dispoziție trei trasee pentru toate afinitățile.

Concurenți L’Étape
Concurenți L’Étape | Sursă foto: L’Étape Romania

Cei care doresc să trăiască pe pielea lor experiența unică a L’Étape by Tour de France se pot înscrie în cursă accesând ACEST link. Data limită pentru înscrieri este 24 august 2022.

Cookies