Cele zece Segway de lux cumpărate anul trecut de Poliția Locală zac nefolosite în garaj

de:
27 mai 2014
0 Afișari
Cele zece Segway de lux cumpărate anul trecut de Poliția Locală zac nefolosite în garaj

Poliția Locală a cumpărat în decembrie 2013 zece biciclete electrice cu autoechilibru, cunoscute sub denumirea Segway. Pentru fiecare dintre ele a plătit 8.500 euro, mai mult decât pentru un autoturism Dacia Logan nou-nouț, care costă 6.890 euro. 

La cinci luni de la atribuirea contractului, cele zece Segway zac nefolosite în garaj.  „Acum sunt la nivel de antrenament”, a explicat pentru B365.ro, Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliției Locale. 

Bicicletele Segway sunt ușor de folosit. În Parcul Herăstrău se închiriază astfel de vehicule, adesea putând fi văzuți plimbându-se cu ele și copii de 12-13 ani. 

Contractul în valoare de 389.000 lei (85.000 euro) a fost câștigat de firma SC Nextel Business Solutions SRL. Conform site-ului Ministerului de Finanțe, această firmă are cinci salariați, iar ca obiect de activitate „alte activitati de telecomunicatii”. 

Cele zece Segway sunt destinate agenților de la ordine publică pentru patrulare pe străduțele din Centrul Vechi al Capitalei și ar fi trebuit să fie utilizate începând din această primăvară.  Potrivit caietului de sarcini, vehiculele ale poliției sunt dotate cu cască de protecție de culoare albă inscripționată PLMB, cutie depozitare caschetă și documente specifice activității de ordine publică atașată de ghidon, avertizare acustică și sistem de iluminare pe timp de noapte cu leduri.

Tot în acest an, Poliția locală vrea să cumpere și două motociclete pe care să plătească 87.000 euro și un mototriciclu pentru care a alocat 36.000 euro. 

Anul trecut Poliția locală a făcut mai multe achiziții pentru parcul auto al instituției. Pe lângă cele zece Segway, Poliția Locală a cumpărat și o mașină de teren cu capacității off-road și două motociclete. Vezi detalii despre aceste achiziții AICI.

Cookies