BAZAR

Cele mai vândute jucării la Noriel, în acest an: tabletele, maşinile şi licenţele internaţionale

Cristian Con­stantinescu, CEO şi acţionar al gru­pului Noriel, spune că targetul principal al companiei sunt copii de până în zece ani, însă cu toate acestea cele mai vândute jucării au fost de fapt produse electroIT, respectiv tabeletele NorielPad.

Datele oferite de companie, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de circa 200 mil. euro a jocurilor şi jucăriilor, arată astfel tendinţa produselor electroIT de a-şi face tot mai mult loc în preferinţele copiilor, chiar şi a acelora cu vârste sub zece ani.

Pentru piaţa de jucării decembrie este cea mai importantă lună, ajungând să reprezinte 25-30% din încasările anuale. În cazul companiilor specializate ponderea este mai mică, însă per ansamblu ea este săltată de hipermarketuri şi supermarketuri, unde există o sezonalitate mare. Aceste magazine vând puţine jucării pe parcursul anului, cu un vârf în decembrie.

Printre cele mai vândute jucării ale companiei Noriel se numără astfel atât licenţe internaţionale cum este cazul Frozen, dar şi produsele marcă privată ale Noriel, scrie Ziarul Financiar. 

„Brandurile proprii au ajuns să reprezinte 35% din cifra noastră de afaceri a diviziei de retail, iar ponderea este în creştere”, spune executivul. Cele mai multe produse marcă privată sunt vândute în reţeaua proprie a Noriel, doar o mică pondere fiind distribuită către alţi jucători din piaţă, magazine online sau lanţuri de supermarketuri şi hipermarketuri.

„În fabrica proprie producem doar jocuri şi puzzleuri pe bază de hârtie şi carton. Restul este produs şi importat din Asia.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button