Metoda cu handsfree. În acest caz e nevoie de două persoane, cel care dictează şi cel care merge la examen. Sau poti alege varianta updatată „microhandsfree prin bluetooth” care se pune în ureche, pe timpan, un pic riscantă din punct de vedere medical, deoarece cipul poate rămâne în ureche.
Metoda cu ceasul. Gadgetul este un ceas GSM, iar pe ecranul lui se poate citi un text scris dinainte. Totodată, la el se poate şi asculta mesajul transmis de un interlocutor din afară, tot prin intermediul unor căşti, scrie romaniatv.net.
Metoda cu pixul bluetooth. Poate fi folosit atât la scris, cât şi pentru ascultarea prietenului care dictează rezolvarea subiectelor.
Metoda cu telefonul mobil. Aceasta este cea mai utilizată metoda în ziua de astăzi.
Metoda cu pixul cu ultraviolete. Aceasta este o tehnică de copiat care necesită, pe lângă pixul cu ultraviolete, o pereche de ochelari cu care să se poată observa scrisul. În cazul în care este soare în sală, această metodă este foarte eficientă.
Copiatul din copiute, cărţi, cursuri. Este cea mai populară şi cea mai veche metodă de copiat şi necesită multă vigilenţă din partea celor care o folosesc şi bunăvoinţă din partea profesorilor.
Zgâriate. Această metoda de copiat necesită o muncă foarte laborioasă în ziua dinaintea examenului. Este utilizată urma lăsată de pix în urma copierii cursurilor. Este o metoda folosită de studenţii cu vederea foarte bună, dar şi cu o răbdare pe măsură.
Colegul din faţă/stânga/dreapta. Pentru această metodă e nevoie de două persoane, dintre care una trebuie neapărat să mai şi înveţe.
Scrisul în palmă, pe bancă, pe picior, pe încălţăminte. Această metodă are destule şanse de reuşită.
Mersul la toaletă, un şiretlic la care apelează mai ales studenţii care doar vor să îşi amintească unele informaţii.