ARHIVA B365

Cele mai mari despăgubiri la Restituirea Proprietăților: ginerele lui Băsescu și nepotul lui Becali

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, cei trei beneficiari de despagubiri mai sus mentionati nu sunt mostentitori directi ai persoanelor carora comunistii le-au nationalizat averile, ci cumparatori de drepturi litigioase de la mostenitorii de drept, scrie hotnews.ro.

Radu Pricop figureaza alaturi de alte 4 persoane ca beneficiar al unei despagubiri de circa 10 miilioane de euro.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian figureaza in „Top 30” cu cele doua dosare solutionate cu emiterea titlului de despagubire, in valoare totala de circa 150 de milioane de euro, care fac obiectul dosarului penal in care este urmarit penal de DNA alaturi de Alina Bica, fostul procuror-sef al DIICOT.

„Stelu” nu este singurul beneficiar din cele doua dosare de despagubire, alaturi de el figurand si Valentin Visoiu, Adrian Andrici, si Gabriel Gheorghe, alti oameni de afaceri urmariti penal in dosarul penal de la DNA.

Vasile Geambazi figureaza pe lista de la ANRP cu o despagubire de 67 de milioane de euro, fiind singurul titular al acelui dosar.

Pe cea mai mare despagubire individuala de pe lista a luat-o omul de afaceri Horia Simu Schipu, peste 100 de milioane de euro. Potrivit raportului Curtii de Conturi mentionat, Schipu nu este mostenitor direct in dosar, el cumparand drepturile litigioase cu circa 1,5 milioane dolari.

Pe lista celor mai mari 30 de dosare pentru care ANRP a emis titluri de despagubire figureaza insa si mostenitori directi ai proprietarilor de drept.

De exemplu, mostentitorii industriasului interbelic Nicolae Malaxa au primit despagubiri de 245 milioane de euro, iar cei ai lui Max Ausnit, un alt mare industrias interbelic, aproape 30 de milioane de euro, potrivit listei celor mai mari 30 de dosare solutionate cu emiterea titlurilor de despagubire.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button