Cele mai interesante lucruri despre aur. De ce este atât de apreciat?

de:
30 iul. 2020
20 Afișari
 Cele mai interesante lucruri despre aur. De ce este atât de apreciat?

Desi foarte multi oameni au bijuterii de aur si apreciaza acest material pentru aspectul sau placut, putini sunt cei care stiu motivele pentru care este atat de valoros si micile secrete pe care le ascunde.

Care sunt cele mai interesante lucruri despre aur?

1. Este singurul metal care are o culoare galben-aurie in mod natural. Desi exista si alte metale care pot ajunge sa aiba nuante de galben, acest lucru se intampla doar in urma oxidarii;

2. Aproape tot aurul de pe Pamant este rezultatul meteoritilor care au cazut pe planeta in urma cu peste 200 de milioane de ani. Asta inseamna ca este un material finit, ceea ce il face o investitie cat se poate de sigura.

3. In limba latina, cea care a dat denumirea aurului, aurum inseamna „stralucirea soarelui”.

4. Aurul este unul dintre cele mai ductile si maleabile materiale. Un singur gram al acestui metal poate sa fie intins intr-un fir de 286 de metri. Pentru ca este atat de ductil, este folosit adesea in broderie.

Datorita maleabilitatii poate sa fie intins in foi atat de subtiri incat se vede prin ele.

5. Desi este un metal foarte greu si dens, aurul nu este toxic. Acesta este folosit adesea in bucatarie, fiind un ingredient al bauturilor, prajiturilor si alimentelor de lux. Daca vrei sa consumi produse cu fulgi de aur, trebuie sa te asiguri ca nu ai alergie la acest metal. Desi este rara, alergia exista.

6. Domeniile in care aurul este folosit sunt numeroase. De-a lungul timpului, din acesta au fost realizate monede, insa in ultimii ani majoritatea electronicelor, aparaturilor medicale sau protectiilor impotriva radiatiilor au inceput sa contina acest metal pretios.

7. Aurul poate avea mai multe culori. Este adevarat ca in stare pura, acesta este galben-auriu. Totusi, atunci cand vine vorba despre realizarea bijuteriilor, nu este folosit in stare pura, ci in amestec cu diverse alte metale. In functie de metalul secundar, aurul poate avea culoarea galbena, alba, rose, verde sau chuar albastru. In ultimii ani, a devenit destul de popular si aurul negru, obtinut printr-un tratament de suprafata aplicat prin laser sau galvanic.

Aurul este considerat a fi si foarte sanatos pentru cei care il poarta

Se pare ca persoanele care poarta bijuterii de aur se pot bucura de o mulțime de avantaje pentru sanatate. Acestea prezinta riscuri mai mici de a dezvolta alergii, au o presiune arteriala normala si sunt mai putin stresate. Aurul este folosit destul de des si in diverse tratamente estetice, fiind prezent intr-o multime de clinici de infrumusetare.

Daca vrei sa faci o o investitie durabile, achizitia de bijuterii de aur sai mai bine, de lingouri de aur, este una dintre cele mai sigure pe care le poti face.

Cookies