Cele mai importante derby-uri de fotbal din America de Sud (P)

05 ian. 2023
73 Afișari
Cele mai importante derby-uri de fotbal din America de Sud (P)
Sursă foto: Cele mai importante derby-uri de fotbal din America de Sud

După părerea multor microbiști, derby-urile de fotbal din America de Sud sunt cele mai încinse din lume. Suporterii echipelor de acolo sunt extrem de pătimași și fac o atmosfera incredibila pe stadioane. De aceea și jucătorii sunt foarte implicați emoțional și joaca la capacitate maxima, dând totul pe teren în astfel de meciuri.

M-am gândit să iți prezint în acest articol un top 3 al celor mai mari derby-uri sudamericane pe care merită să le vezi in timpul liber. Pentru fiecare dintre ele vei găsi informații extrem de interesante, așadar merita să citești rândurile următoare daca ești un împătimit al fotbalului.

Rosario Central vs Newell’s Old Boys

Rosario este al doilea cel mai mare oraș din Argentina și locul unde Lionel Messi s-a născut. Acesta a fost, de altfel și fost junior la Newell’s Old Boys intre anii 1995 și 2000, atunci când a părăsit continentul pentru a merge la Barcelona. 

Formația lui din copilărie a fost înființată în anul 1903 de către niste absolvenți ai celei mai importante scoli britanice din oraș. Poate și de aceea, este considerata că fiind echipa celor bogați din Rosario. 

De partea cealaltă, numele de Rosario Central vine de la principala statie de tren din localitate. Aceasta echipa a fost înființată în anul 1889 de către muncitorii englezi de la căile ferate. Așadar, o putem asemănă cu Rapid București sau cu CFR Cluj.

Primul astfel de derby a avut loc tocmai în 18 iunie 1905, iar Newell’s avea atunci să câștige cu 1-0. Rosario Central are însă cele mai multe victorii de-a lungul istoriei, 91 la număr dintr-un total de 268 de întâlniri. Bineînțeles că poți paria online pe derby-ul Rosario Central – Newell’s Old Boys, iar aici găsești cele mai bune case de pariuri la care poți juca.

Evident, se joaca cu tribunele pline mereu și că să-ți faci o idee despre ce se întâmplă acolo, nu demult a fost aruncata până și o grenada pe gazon.

Flamengo vs Fluminense

Derby-ul se mai numește și „Fla-Flu” și este cel mai important meci din Brazilia. Ambele echipe sunt din același oraș, Rio de Janeiro. Un duel dintre ele din 12 decembrie 1963 a stabilit recordul mondial de spectatori la un meci, în tribune fiind atunci 194.603 de oameni.

Flamengo a fost în prima faza un club de caiac-canoe înființat în anul 1895. Primul meci de fotbal avut de aceasta formație a avut loc în anul 1912. Își desfășoară disputele de pe teren propriu pe celebra Maracana, o arena cu 78.838 de locuri.

La 21 iulie 1902 avea să se înființeze Fluminense, iar primul președinte al ei a fost Oscar Cox. El a fost un pionier al fotbalului în aceasta tara și avea origini atât englezești, cât și braziliene. Și ea evoluează tot pe Maracana, așadar avem o situație de genul AC Milan – Inter Milano aici.

În 7 iulie 1912 s-au întâlnit pentru prima data, iar atunci Fluminense avea să câștige după un spectaculos 3-2. Ea are însă 139 de victorii, marea ei rivala având puțin mai multe, 160, iar de 141 de ori au terminat la egalitate.

Boca Juniors vs River Plate

Boca Juniors – River Plate este cel mai tare derby din America de Sud. Fară nici un dubiu, acest meci nu numai că este cel mai tare de pe acel continent, ci unul dintre cele mai intense din țoață lumea. Boca este considerata că fiind echipa oamenilor saraci din Argentina, în timp ce River este cea a bogaților.

Boca Juniors a luat ființă în 3 aprilie 1905, la ideea unor tineri greci și italieni. Este cea mai titrata echipa din aceasta tara, având 34 de campionate câștigate și 13 cupe. „La Bombonera” găzduiește meciurile ei, o arena cu aproximativ 54.000 de locuri.

River Plate a fost fondat în 25 mai 1901 după fuziunea dintre 2 cluburi, Santa Rosa și La Rosales. Evoluează pe El Monumental, un stadion cu 72.054 de locuri. Atât aceasta arena cât și cea a adversarei ei sunt în Buenos Aires, deci este și o rivalitate locala.

Pentru prima data au dat piept acum mai bine de 100 de ani, în 24 august 1913. În total sunt 91 de victorii ale lui Boca Juniors, 84 ale lui River Plate și 83 de remize. Se joaca de fiecare data cu tribunele arhipline și de multe ori jucătorii sunt nevoiți să execute cornerele fiind păziți de scuturi.

Așadar, ai putut afla care sunt 3 dintre cele mai importante derby-uri de fotbal de pe continentul sud-american, acolo unde acest sport este la rang de religie, iar microbiștii îl trăiesc la intensitate maxima mai ales cu ocazia acestor confruntări extrem de importante.

Cookies