Care sunt cele mai furate cărţi din librăriile bucureştene: o surpriză de proporții

de:
01 feb. 2013
1 Afișari
Care sunt cele mai furate cărţi din librăriile bucureştene: o surpriză de proporții

Din Librăriile Mihai Eminescu, din Bucureşti, cea mai furată carte este Dicţionarul Explicativ al Limbii Române– deşi un volum cântăreşte peste 2 kilograme.

LOCUL 1:

DEX

Cât costă când nu-l furi: 110 lei.

A doua cea mai furată carte din librăriile Mihai Eminescu este Medierea- O perspectivă psihologică asupra soluţionării conflictelor, de Freddie Strasser şi Paul Randolph.

LOCUL 2:

Medierea

Cât costă când n-o furi: 35 de lei

 

foto:cartoonstock.com

Dacă hoţii care au furat din librăriile Mihai Eminescu au vrut să-şi îmbogăţească vocabularul, cei care au acţionat în librăriile Diverta, au vrut să înveţe legislaţia rutieră: cea mai furată carte a anului trecut este, aici, Curs de Legislaţie Rutieră, Mecanică, Prim ajutor, conduită preventivă 2012, de Dan Teodorescu.

LOCUL 1

diverta

Cât costă când n-o furi: 18,5 lei

Pe locul doi, în topul celor mai furate  cărţi de la Diverta, avem volumul 4 de la Jurnalul unui Puşti, scris de Jeff Kinney. Şi, dat fiind că, în 2011, volumul 3 al acestei cărţi se afla printre cele mai furate cărţi, putem deduce că hoţii bucureşteni sunt destul de conştiincioşi cu lectura.

LOCUL 2

diverta

Cât costă când n-o furi: 33 de lei


A treia carte din topul Diverta este Cele 50 de vicii ale domnului Grey- E.L.James.

LOCUL 3

diverta

Cât costă când n-o furi: 49 de lei

Pe locul 4 avem cartea Apartamente mici, de Kis Apa, Aleph, de Paolo Coelho, pe locul 5, Case mici, de Kis Hazak, pe 6 şi, pe locul 7, cartea Principesei Margareta a României: Cartea Regală de bucate.

LOCUL 4

diverta

Cât costă când n-o furi: 30 de lei

LOCUL 5

diverta

Cât costă când n-o furi: 32 de lei

LOCUL 6

diverta

Cât costă când n-o furi: 44 de lei

LOCUL 7

diverta

Cât costă când n-o furi: 40 de lei

Hoţii au mai furat din această librărie şi cartea Mănâncă, roagă-te, iubeşte a lui Elizabeth Gilbert (34 de lei), Secretele succesului, de Dale Carnegie (28,5 lei) şi, pentru că, după ce au învăţat legislaţia rutieră, e normal să şi verifice cât de bine au priceput-o, pe locul 10 avem Întrebări şi teste pentru obţinerea permisului de conducere categoria B (cu CD)– Dan Teodorescu, de 28 de lei.

foto: jantoo.com

Odată ce şi-au pus la punct limba română şi şi-au luat permisul de conducere, hoţii din Capitală s-au pregătit de călătorii. Cel puţin asta sugerează topul cărţilor furate de la librăriile Humanitas unde, pe primele două locuri, sunt clasate ghiduri turistice.

Astfel, la librăria Humanitas Kretzulescu, cea mai furată carte în 2012 a fost Ghid Turistic Barcelona.

LOCUL 1:

Barcelona

Cât costă când n-o furi: 35 de lei 

Pe locul al doilea la cărţi furate, la aceeaşi librărie, e clasat ghidul turistic al Londrei.

LOCUL 2:

Londra

Cât costă când n-o furi: 35 de lei

Pe locul trei în clasamentul cărţilor furate e o carte pentru copii, Aventurile lui Cepelică, de Gianni Rodari, urmată de Concert în memoria unui înger, de Eric-Emmanuel Schmitt, Aromânii, un volum coordonat de Neagu Djuvara şi De ce este România altfel, de Lucian Boia.

 LOCUL 3:Cepelică

Cât costă când n-o furi: 35 de lei

LOCUL 4:

Concert

Cât costă când n-o furi: 35 de lei

LOCUL 5:

Aromânii

Cât costă când n-o furi: 29 de lei

LOCUL 6:

De ce este Romania altfel

Cât costă când n-o furi: 22 de lei

„Interesant e că De ce este România altfel, cartea lui Lucian Boia, a intrat în librării foarte târziu, la sfârşitul lunii noiembrie. A avut totuşi timp să recupereze. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte cartea „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu votată ” cea mai râvnita carte din 2012″, s-a furat un singur exemplar”, a punctat Ştefania Oprina, coordonator de vânzări pe Bucureşti la Librăria Humanitas.

 

 

foto: cartoonstock.com

Cookies