BAZAR

Cele mai frecvente întrebări despre achiziționarea unor bunuri recuperate prin leasing financiar (P)

Afacerea ta are nevoie de finantare pentru bunurile necesare dezvoltarii?

Multe IMM-uri din Romania apeleaza la leasing financiar pentru bunuri recuperate, cu scopul de a inregistra profit cu investitii minime.

Solutia este una avantajoasa, mai ales pentru companiile care nu detin un capital foarte mare. Astfel, firmele solicitante au posibilitatea de a achita in rate bunurile de care au nevoie. Strategia de business le permite companiilor sa investeasca si in alte puncte care le vor favoriza dezvoltarea afacerii.

Inainte de a face o astfel de achizitie, este important sa ai raspunsurile pentru cateva intrebari esentiale. Acest aspect te va ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru dezvoltarea business-ului tau.

Ce sunt bunurile recuperate?

Exista situatii in care companiile care achizitioneaza bunuri prin leasing financiar nu-si respecta obligatiile contractuale. In acest caz, firma de leasing are dreptul de a confisca bunul. Daca acesta din urma nu a suferit daune semnificative, atunci va fi din nou listat in catalogul companiei de leasing, insa la un pret mult mai scazut.

Care sunt caracteristicile unui leasing financiar?

Leasingul financiar este un pachet integrat de finantare, asigurare si servicii post vanzare, pentru achizitia unor bunuri destinate unei folosinte indelungate. Forma de finantare este bazata pe un sistem de plati succesive (rate lunare, semestriale sau trimestriale). Ratele sunt platite pentru utilizarea bunului solicitat pe o perioada determinata inca de la inceput in contract.

Un contract de leasing financiar poate fi incheiat pe o durata minima de 1 an (art. 7, Ordonanta Guvernului nr. 51/1997 modificata). La finalul perioadei contractuale si dupa plata valorii reziduale, bunul intra in proprietatea companiei solicitante.

Ce bunuri recuperate pot achizitiona prin leasing financiar?

Pe langa autoturisme, companiile de leasing si-au marit portofoliul cu bunuri care fac parte din diferite sectoare de activitate. Datorita cererii mari din piata, firmele pot achizitiona si bunuri recuperate din domeniul HoReCa, echipamente medicale, utilaje, autoutilitare si multe altele. De cele mai multe ori, companiile de leasing afiseaza pe site toate bunurile recuperate disponibile pentru finantare.

Cum aflu daca sunt eligibil pentru un leasing financiar?

Pentru a afla daca esti eligibil pentru finantarea unor bunuri recuperate, majoritatea companiilor de leasing le pun la dispozitie clientilor calculatoare online. Cu ajutorul unui calculator leasing, vei primi pe loc o estimare a costului total al finantarii bunurilor. Vei afla avansul minim, perioada maxima de contract si costurile totale la care ar trebui sa te astepti.

Mai mult, vor fi afisate si informatii precum valoarea ratei lunare, a avansului, valoarea reziduala, dobanzile sau comisioanele percepute. Cu toate acestea, valoarea ratei lunare poate varia in functie de perioada contractuala si de valoarea minima a avansului.

Se pot aduce modificari la contractul de leasing incheiat?

Contractul de leasing financiar este unul flexibil, pentru care se pot aduce modificari chiar si dupa semnare. Modificarile se pot face in functie de nevoile companiei solicitante si se va tine cont si de cateva conditii, printre care si scurtarea/prelungirea perioadei de leasing, rambursari anticipate, cesionari de contracte de leasing etc.

Cum aplic pentru un leasing financiar?

Procesul de incheiere al unui contract de leasing financiar presupune o birocratie redusa. Multe companii de leasing le ofera clientilor posibilitatea de a solicita online aceasta finantare, iar aprobarea cererii se va face in maximum 24 de ore de la aplicare. In ceea ce priveste documentatia, de cele mai multe ori, tipizatele pentru actele necesare pot fi descarcate de pe site-ul companiei de leasing.

Contractul de leasing se va activa dupa ce va fi efectuata plata integrala catre furnizorul ales de client si dupa semnarea unui proces verbal de predare-primire a obiectului finantat.

In concluzie, leasingul financiar pentru bunuri recuperate este o solutie avantajoasa pentru firmele care doresc sa faca profit cu investitii mici. Inainte de a aplica pentru o astfel de finantare este necesar sa obtii cat mai multe informatii atat despre forma de finantare, cat si despre bunurile pe care doresti sa le achizitionezi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button