Cele mai dorite jucării de Crăciun: de la căţeluşii care fac pipi la maşinuţele de spion

de:
21 dec. 2010
2 Afișari
Cele mai dorite jucării de Crăciun: de la căţeluşii care fac pipi la maşinuţele de spion

Preţurile jucăriilor pleacă de la 40 de lei dar pot ajunge până la aproape 500 de lei, în funcţie de preferinţele copiilor şi de generozitatea părinţilor.

Copii responsabilizaţi în legătură cu creşterea unui animal de companie

Una dintre cele mai bine vândute jucării, pe care părinţii au ambalat-o pentru bradul de Crăciun, este un căţeluş din pluş, de culoare neagră, care bea apă, latră, aleargă şi face pipi, pe nume PipiMax. După cum susţin vânzătorii de profil, părinţii cumpără un căţel mecanic Yorkshire Terrier în încercarea de a responsabiliza copilul în privinţa necesităţilor animalului de companie, adică să-l mângâie, să-l alinte, să-i dea să bea apă, să-l hrănească şi să-l scoată la plimbare. Pachetul costă 99,9 lei şi include, pe lângă căţeluşul de pluş, un vas pentru apă şi o telecomandă cu fir. Pentru fiuncţionarea jucăriei sunt necesare patru baterii de 1,5 V, care nu sunt incluse în preţ.

Păpuşa Maia creşte după ce este hrănită cu biberonul de două ori

Pe locul secund al clasamentului celor mai solicitate jucării se situează păpuşa Maia, care creşte în timp real. Atunci când i se apasă în palmă aceasta vorbeşte, atenţionând copilul asupra faptului că îi este frig, vrea să se joace, i s-a făcut foame sau vrea să se joace. Potrivit caracteristicilor producătorului, după ce este hrănită de două ori cu biberonul, păpuşa Maia începe să crească, adică i se alungesc picioarele până atinge înălţimea de 61 de centimetri. Maia, cu greutatea de 2,5 kilograme, râde şi spune „Sunt o fetiţă mare!” în timp ce creşte. Când păpuşa spune „Mami, mi-e somn”, copilul trebuie să o acopere cu păturica, iar ea va adormi. Când Maia spune „Mami, mi-e foame”, ea trebuie hrănită cu biberonul, iar atunci când spune „Mami, hai să ne jucăm”, Maia fie va cânta fie va vrea să fie aruncată în sus pentru a o face să râdă. O astfel de păpuşă scoate din buzunarele părinţilor 160 de lei.

Maşinuţă care filmează şi fotografiază

Pentru băieţi, cele mai solicitate jucării, sunt maşinuţele de spionaj Spy Gear. la preţul de 490 de lei bucata. Considerată vârful de lance al jucăriilor distractive, atât pentru copii cât şi pentru pasionaţii de tehnologie, maşinuţa are telecomandă cu afişaj LCD color şi difuzor care permite să fie vizualizată şi auzită întreaga acţiune pe care o desfăşoară într-o încăpere. Maşinuţa de agent secret  poate fi programată pentru vedere de noapte (vedere cyborg), având totodată funcţii de cartografiere a terenului. Aceasta poate memora trasee şi misiuni pentru a le putea reface când este nevoie . Spy Gear are o memorie integrată de 8 MB, fiind prevăzută cu slot USB compatibil cu Mac (OSX) Windows (XP, Vista, Windows 7) şi Linux, pentru a putea fi descărcate pe computer imaginile surprinse de camerele foto şi video. Pentru acest joc sunt necesare 10 baterii AA.

Karaoke pe laptop

Atât pentru fetiţe, cât şi pentru băieţi, părinţii au cumpărat de asemenea minilaptop-uri, prevăzute cu funcţii de înregistrare voce şi redare a acesteia, numai bune pentru o seară de karaoke cu familia, în jurul pomului de Crăciun. Laptopul, sub formă de broscuţă, reproduce cele mai cunoscute cântece pentru copii în limbile română, engleză, franceză şi germană, printre care: „Ceata lui Piţigoi”, „Primăvara”, „Cuţu’ Șchiop”, „Azi e ziua mamei”, „Bună dimineaţa la Moş Ajun” şi „În pădurea cu alune”. Laptopul costă 200 de lei.

Circuitul de tren costă 200 lei

Tot 200 de lei ajunge şi circuitul de tren Tomica cu trei vagoane, care urcă pe un pod suspendat pe piloni lego şi apoi opreşte în gară. Mai ieftine sunt însă jucăriile ZhuZhu Pets sub formă de hamsteri, un astfel de rozător fiind disponibil la preţul de 39,9 lei. Hamsterul scoate sunete şi se deplasează cu ajutorul roţilor, butonul amplasat pe spate şi cel de pe cap activând modul de joacă. Pentru ZhuZhu Pets sunt necesare două baterii AAA. La mare căutare în desaga Moşului este, în acest an,  şi plastelina sub formă de căluţi de mare, îngheţată de fructe, sirenă şi cocktail-uri, fiecare din acestea fiind disponibila la 63 de lei.

Atenţie ce jucării cumpăraţi copiilor

Părinţii trebuie să fie atenţi însă atunci când cumpără jucării pentru copii, acestea fiind necesar adaptate vârstei micuţului pentru a evita astfel eventuale răniri. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a transmis în acest an prin RAPEX (n.r. – sistemul european de alertare rapidă) un număr de 23 de notificări de jucării periculoase pentru copii, a căror comercializare este interzisă în orice stat membru UE. Jucăriile în cauză provin din China şi prezintă risc de sufocare, asfixiere şi chiar ştrangulare din cauza componentelor neadecvate.

Vezi aici lista jucăriilor interzise.

Cookies