Cele mai ciudate solicitări primite de pompieri: de la salvarea chefliilor adormiţi la evadarea veveriţei domestice

de:
28 ian. 2011
0 Afișari
Cele mai ciudate solicitări primite de pompieri: de la salvarea chefliilor adormiţi la evadarea veveriţei domestice

Una dintre cele mai ciudate solicitări primite de pompierii din Capitală a avut-o ca protagonistă pe o bucureşteancă de vârsta a treia. Ea a sunat la numărul de urgenţe după ce câinele fiului ei, cu care locuia în aceeaşi casă, s-a postat în faţa uşii şi n-a vrut s-o lase să plece pentru a-şi cumpăra medicamente, a povestit pentru B365.ro un angajat al dispeceratului ISU Bucureşti. Ea le-a cerut pompierilor s-o ajute să treacă de ”Cerberul” care crescuse în casa sa şi de care i se făcuse, brusc, frică.

Alte misiuni ieşite din comun sunt cele în care pompierii sunt chemaţi în ajutorul persoanelor descrise ca fiind ”blocate în locuinţe”. Rudele sau prietenii apropiaţi sunt autorii acestor apeluri, iar temerile lor se dovedesc a fi adeseori nejustificate. În astfel de cazuri, pompierii sparg uşile locuinţelor, în prezenţa unor echipaje de poliţie, iar în multe cazuri nu găsesc pe nimeni înăuntru, presupusele victime fiind plecate din Capitală, fără să fi anunţat pe cineva în prealabil. Există însă şi cazuri similare amuzante, în care eroi sunt chelfii cufundaţi într-un somn adânc, prea obosiţi să răspundă la telefon sau la uşă. ”Au existat persoane care s-au trezit efectiv cu pompierii peste ei şi cu uşa de la intrare culcată la pământ”, povesteşte angajatul ISU.

Un alt caz amuzant s-a petrecut în urmă cu aproximativ doi ani. O tânără bucureşteancă ce adoptase o veveriţă a sunat atunci la numărul unic de urgenţe pentru a se plânge că ineditul său animal de companie evadase din casă şi se refugiase într-un copac din faţa blocului. Un alt apel legat de un animal sălbatic a implicat un şarpe, pe care un bucureştean care locuieşte la casă l-a găsit în pod.

Cookies