BAZAR

Cele mai bune filme de la TIFF 2013 vin la Bucureşti

Dintre cele 15 filme care vor fi prezentate în Capitală la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City nu va lipsi câştigătorul Trofeului Transilvania 2013 şi al Premiului pentru imagine, „Corabia lui Tezeu”, în regia lui Anand Gandhi. Filmul va putea fi văzut joi, 13 iunie, de la ora 20,00, anunţă Realitatea.net.

Tot la Bucureşti va putea fi urmărită şi pelicula „Albă ca Zăpada”, în regia lui Pablo Berger, care reprezintă o reinterpretare stilizată a basmului fraţilor Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului al XX-lea. Filmul a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin şi a câştigat recent zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema – inclusiv pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun debut.

De asemenea, cinefilii bucureşteni vor putea vedea şi filmul premiat cu Oscarul pentru documentar, „În căutarea lui Sugar Man”, în regia lui Malik Bendjelloul, care redă este povestea emoţionantă a muzicianului Sixto Rodriguez, care a influenţat, fără să ştie, o generaţie întreagă, în anii 60.

Un alt film care va apărea pe marile ecrane de la Grand Cinema Digiplex este „Ship of Theseus”, o meditaţie despre identitate, dreptate, frumuseţe, moarte, prin intermediul a trei poveşti aparent disparate şi a trei personaje: un fotograf experimental, un călugăr şi un agent la bursă.

Pe 17 iunie, de la ora 20.00, publicul va avea parte de o proiecţie specială a documentarului „Samsara”, în regia lui Ron Fricke, în prezenţa Stefaniei Magidson, soţia producătorului filmului şi preşedintele Fundaţiei Blue Heron şi a lui Tudor Giurgiu, directorul festivalului.

Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari 15 lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button