Cele 5 clădiri de birouri dezvoltate de AFI în zona Cotroceni vor fi vândute la pachet

de:
02 dec. 2016
0 Afișari
Cele 5 clădiri de birouri dezvoltate de AFI în zona Cotroceni vor fi vândute la pachet

Prețul tranzacției urmează să fie stabilit, conform unui raport al companiei redactat la finele lunii noiembrie, scrie profit.ro.

Valoarea celor cinci clădiri este evaluată la 625,4 milioane șekeli (154 milioane euro).

În 10 iunie, AFI Europe România a semnat o scrisoare de intenție pentru vânzarea a 3 dintre cele 5 clădiri de birouri din jurul complexului comercial AFI Palace Cotroceni, respectiv AFI 1, 2 și 3, estimând că va încasa pentru aceste trei active 92,7 milioane de euro. Israelienii erau însă dispuți de atunci să ofere opțiunea de cumpărare și a celorlaltor două clădiri de birouri, respectiv AFI Park 4 și 5.

Din tranzacția pentru cele 3 clădiri de birouri, AFI estima un profit de 6,5 milioane de euro, înainte de taxe.

Proiectul AFI Park are o suprafață închiriabilă totală de 70.000 de metri pătrați în cele 5 clădiri – AFI Park 1,2,3, 4&5 și se apropie de o rată de ocupare de 100%.

Proprietățile comerciale ale AFI Europe România și cele aflate în curs de dezvoltare au fost evaluate la peste 800 de milioane de euro la 30 septembrie 2016, înregistrându-se astfel o creștere de 10% față de anul trecut. Compania deține centrele comerciale AFI Cotroceni și AFI Ploiești, clădirile de birouri AFI Park 1, 2, 3, 4&5 din București și mai multe proiecte în curs de dezvoltare în București și Brașov.

Doar cele două centre comerciale valorează 534 milioane euro.

AFI Europe operează în România din 2005.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI TECH PARK București, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott și a Palatului Parlamentului. Parcul de afaceri va consta în două clădiri de birouri de înălțime redusă și un turn de birouri, cu multe spații verzi, spații moderne, high tech, într-un centru urban cu o piațetă centrală și grădini.

Mai mult, AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 metri pătrați pe care îl deține în orașul Arad și pe terenul de 148.000 metri pătrați din Bucureștii Noi din sectorul 1 al Capitalei.

Cookies