Cele 16 lucruri pe care le-am descoperit cu stupoare la mine în portbagaj

30 aug. 2022
3081 Afișari
Cele 16 lucruri pe care le-am descoperit cu stupoare la mine în portbagaj
Maria Coman: Cele 16 lucruri pe care le-am descoperit cu stupoare la mine în portbagaj

Nu știu alții cum sunt, dar eu am de toate în mașină dintotdeauna. Așa cum bine mi-a recomandat la un moment dat fratele meu, mi-ar trebui o mini remorcă din aceea atașată ca să am loc pentru toate cele necesare. Căci da, sunt necesare. Cele mai multe dintre ele. Plus că niciodată nu știi când apare o nevoie sau  o oportunitate sau sau sau.

Așadar, care sunt cele 16 lucruri descoperite în portbagaj

Am mașina actuală de 7 ani (și o ador în continuare, tocmai împlinește 100.000 de kilometri zilele acestea) și în principiu doar am adăugat lucruri, nu am și scos. Suspectez că și când am mutat lucrurile din mașina veche în aceasta am mutat prin transbordare, fără niciun fel de selecție, căci altfel ar fi greu de explicat de ce tocmai am descoperit un disc de vinil cu romanțe vechi românești pe care nu aveam de ce să îl am decât ca să îl duc bunicului meu, mare amator de romanțe, care însă a murit de câțiva ani buni. Nu mă ajută nici memoria prea mult, dar asta uneori e bine, să nu îmi plângeți de milă. Așadar, o listă posibil incompletă de lucruri pe care le-a descoperit săpând în portbagajul mașinii mele. 

 1. O geacă de ploaie gen fitză, așa, pe care o tot ocolesc de ceva vreme, pe care n-am purtat-o niciodată, dar care e totuși bine să fie acolo, la nevoie. Nu știm ce nevoie, dar rămâne în portbagaj
 2. O altă geacă de toamnă/ primăvară, din aia de se face mică, mică, pe asta am tot purtat-o, iar acum că se vor schimba sezoanele și temperaturile, cu siguranță o scot din portbagaj
 3. O pereche de pantofi turcoaz divini, cu un toc uriaș, pe care nu cred că i-am purtat decât la televizor acum un deceniu și pe care nu cred că aș putea să mai stau acum.
 4. Încă o pereche de pantofi, dar negri, tot cu toc, ăia sunt buni, că cine știe când trebuie să te transformi ca Cenușăreasa din șofer pe Uber (adică transport adolescenți dintr-o parte în alta de București) în prințesă care trebuie să ajungă la bal
 5. O pereche de Sneakers pe care mi-am dorit-o insistent, dar cu care nu m-am potrivit la calapod, pe care am încercat să îi și vând și n-am înțeles de ce nu i-a dorit nimeni, pentru că au o super combinație de culori
 6. 3 căciuli – eu nu port căciulă, dar am 3 în portbagaj. Pentru poze la semafor, cred, căci altfel utilitatea lor e limitată.
 7. O pereche de mănuși de piele;
 8. O pereche de mănuși de iarnă;
 9. Câteva perechi de șosete, cred că sunt rămase de prin geanta de sală, deși unele dintre ele nu sunt de sală, dar să nu cercetăm în profunzime, ar fi păcat;
 10. 3 pungi de lichid de parbriz cu diferite cantități de lichid de parbriz în ele, de diferite sezoane. Mă gândesc că nu e o problemă să le amestec și să le pun pe toate odată, dar e foarte posibil ca atunci când voi rămâne fără lichid să uit că le am pe astea și să cumpăr încă o pungă, să completez colecția. Așa ar fi frumos, să nu rămână una dintre ele fără pereche. 
 11. O rochie neagră pe care o caut de multă vreme, căci a fost preferata mea (eu am obsesii vestimentare, precum sper că se știe deja, am haine pe care le port aproape zilnic o perioadă destul de îndelungată, iar rochia asta a fost pe listă câteva sezoane bune, până a dispărut)
 12. O brățară pe care de asemenea o caut de multă vreme, căci era destinată să fie făcută cadou, dar n- a mai fost, căci a dispărut;
 13. Un inel absolut bizar și necaracteristic mie pe care sper totuși că l-am primit, nu l-am cumpărat, deși uneori fac astfel de achiziții bizare în speranta că mă voi transforma în altă persoană decât cea care sunt. (Nu, nu m-am transformat niciodată. Fun fact, pe când aveam vreo 15 ani îmi imaginam că la 30 voi fi o doamnă respectabilă care poartă taioare cu fustă și sacou, nu s-a întâmplat până acum, greu de crezut să se mai întâmple, dar never say never)
 14. Un cuțit (nu știu să pun emoji în text, dar merge perfect preferatul meu, ăla cu fata care ține mâinile în lateral/sus, știți ce zic sper, dacă nu știți, îl găsiți sigur, e cu mov)  (L-am găsit noi, Maria, e ăsta – 🤷‍♀️, nu-i așa?)
 15. O pălărie neagră de fâș WTF???? O pălărie neagră de fâș????
 16. Două pături roșii de la Ikea, pe una știu sigur că am folosit-o la un picnic, pe cealaltă n-am idee nici de ce o am, nici de ce e în portbagaj.

Din fericire, nu am găsit nimic de mâncare (astea de obicei sunt în interiorul mașinii, mi-au putrezit diverse pe sub scaune și nu știam de ce miroase a ghenă) și nici cadouri de Crăciun pierdute, dar n-ar fi fost de mirare să descopăr cine știe ce din lista pentru Moș a fiicei mele de acum un deceniu sau cine mai știe când. Oricum, asta, să știți, poate să fie o reclamă la mașina mea, de care vă vorbeam mai sus, despre care se spune că are un portbagaj mic și neîncăpător. Minciună! 

Nota B365.ro: Din colecția de adevăruri ale Mariei, mai selectăm:

 

Cookies