Cele 13 clădiri emblematice din București, printre care Pinacoteca de pe Lipscani, pentru care PMB cere finanțare prin PNRR

05 apr. 2022
1449 Afișari
Cele 13 clădiri emblematice din București, printre care Pinacoteca de pe Lipscani, pentru care PMB cere finanțare prin PNRR
Cele 13 clădiri emblematice din București, printre care Pinacoteca de pe Lipscani, pentru care PMB cere finanțare prin PNRR | Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului București

Primăria Municipiului București a anunțat că au fost depuse proiectele pentru obținerea finanțărilor europene prin PNRR. Fondurile vor fi folosite pentru renovarea anumitor clădiri rezidențiale multifamiliale și a unor clădiri publice istorice din București.

Primăria Municipiului București cere finanțare prin PNRR

Nicușor Dan a informat că proiectele au fost depuse în prima zi de funcționare a PNRR – Programul Național de Redresare și Reziliență. Acestea au fost depuse de către Primăria Capitalei, prin intermediul Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Finanțarea europeană totală pe care municipalitatea dorește să o primească este în valoare de 50 de milioane de euro. Banii aceștia vor fi folosiți pentru renovarea clădirilor monumente istorice aflate în Capitală. Printre aceștia se numără 13 blocuri și anumite clădiri publice emblematice, precum:

  • Casa Gheorghe Tattarescu – Aflată pe Domniță Anastasia numărul 7,
  • Pinacoteca – Aflată pe Lipscani numărul 18-20,
  • Blocul Rosenthal – Aflat pe Calea Victoriei numărul 22-24.

Mulțumim asociațiilor de proprietari care au înțeles importanța obținerii fondurilor nerambursabile din programul „Renovarea integrată a clădirilor rezidențiale multifamiliale” din PNRR și au completat documentele solicitate de colegii din cadrul AMCCRS, a declarat Nicușor Dan.

Teatrul Bulandra, Maternitatea Bucur și Policlinica Iancului ar putea fi consolidate

În cadrul ședinței CGMB, ce a avut loc în data de 30 martie 2022, a fost aprobată depunerea unor cereri de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Municipalitatea dorește ca prin cadrul acestor finanțări să consolideze și să renoveze anumite trei clădiri importante din București:

  • Teatrul Bulandra,
  • Maternitatea Bucur,
  • Policlinica Iancului.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe CGMB a votat ca Primăria Capitalei să își poată exercita dreptul de preemțiune. În acest fel primăria va putea cumpăra o parte a sediului ARCUB, aflat pe strada Batiștei numărul 14. Clădirea va fi renovată, după ce va intra în posesia administrației, iar mai apoi va fi redeschisă ca și sală de spectacole.

Cookies