Cele 10 porunci de la metroul din București. Decalogul MetroCrush

09 feb. 2022
613 Afișari
Cele 10 porunci de la metroul din București. Decalogul MetroCrush
Cele 10 porunci de la metroul din București. Decalogul MetroCrush | Foto: Metrou București. Autor: Bogdan Lobonț on Unsplash

Înainte de orice, vrem să salutăm cu bucurie existența acestui grup care se cheamă MetroCrush. Este un loc foarte simpatic în care se adună întâmplări de la metroul din București, cele mai multe – că doar e clar din numele grupului – în legătură cu situații romantice clasice, adică de genul „Am văzut o tipă superbă / un tip minunat și cool-mișto, dat n-am avut curaj să-i zic nimic, help!”

De exemplu, de aici de pe MetroCrush am aflat povestea asta bestială cu o tipă și-un conductor de metrou:

Hei, am si eu rugămintea să mă ajutați să îmi găsesc crush-ul… Zilnic merg pe ruta Valea Ialomiței -Eroilor și am văzut cel mai drăguț băiat care, întâmplător sau nu, este conductorul metroului. Caut conductorul înalt (1.85-1.90), slăbuț, cu parul castaniu închis și mereu dat pe spate, ochii căprui și un zâmbet de m-am împiedicat pe scări mereu uitându-mă și rămânând blocată cu ochii la tine. Mereu ai o cămașă cu nasturii gri sau negri și pantaloni negri, curea mată și ghete negre. Mi-am făcut curaj să scriu postarea asta dupa ce acum câteva zile, la 9:20, încercam sa nu pierd metroul și, surprinzător, nu mi-ai închis ușile in nas, deci ești o persoana niceee!

Și e plin grupul de faze de-astea, plus o grămadă de alte cumsecădenii necesare la metrou, ca de pildă cele pentru situațiile în care uiți sau pierzi ceva în vreo stație sau într-un vagon. Comunitatea asta e super, v-am zis.

MetroCrush – îndrăgosteli la metrou, dar și decalog pentru călătoriile subterane

Iar admina grupului (așa am înțeles din niște postări, că MetroCrush are o admină) a pus cap la cap un set de 10 reguli de respectat de către orice călător cu metroul din București.

A fost inspirată de un fan al paginii să scriue cele 10 porunci de la metrou. Așadar,

Decalogul MetroCrush

  1. Nu cereți deschiderea ușilor după semnalul sonor.
  2. Dacă sunteți pe scări și auziți «Atenție, se-nchid ușile!», alergați degeaba, riscați să vă spargeți telefonul.
  3. Nu faceți poze necunoscuților în metrou.
  4. Nu vă uitați în telefonul/cartea/ziarul vecinului. (Ăsta chiar e un obicei nasol al unora!!)
  5. Nu  mâncați în metrou.
  6. Muzica se ascultă numai și numai în căști.
  7. Nu ocupați mai multe locuri decât vă trebuie.
  8. Toți mecanicii sunt însurați, ,ai bine să gândiți așa, fetelor. E mai palpitant.
  9. Claxonul se folosește numai pentru a evita un pericol iminent.
  10. Dacă vezi pe cineva drăguț și nu apuci să-i vorbești, fă aceste două semne (semnele sunt în video de mai jos ;-)) și va ști că te găsește pe MetroCrush.

Acestea fiind zise, ne vedem la metrou!
 

Cookies