BAZAR

Cel mai recent film regizat de Corneliu Porumboiu va avea premiera în România pe 20 septembrie

Pelicula „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” a fost selecţionată în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno (Elveţia), care s-a desfăşurat în perioada 7 – 17 august, precum şi la cea de-a 19-a ediţie a Festivalului de la Sarajevo, care a avut loc între 16 – 24 august.

Imediat după lansarea în cinematografele din România, din 20 septembrie, „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” va fi proiectat în SUA, fiind selecţionat în competiţia oficială a celei de-a 51-a ediţii a Festivalului de Film de la New York, care se va desfăşura în perioada 27 septembrie – 13 octombrie.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanţi regizori din noua cinematografie românească, alături de nume precum Cristi Puiu, Cristian Mungiu şi Radu Muntean. În 2006, a primit premiul pentru debut Camera d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru „A fost sau n-a fost?”, o comedie despre cum a fost trăită revoluţia din 1989 într-un oraş de provincie. S-a întors la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, în 2009, cu „Poliţist, adjectiv”. Filmul a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard.

„Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism/ When Evening Falls on Bucharest or Metabolism” va fi distribuit în România de Independenţa Film şi la nivel internaţional de Wild Bunch, informează Mediafax. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button