Cel mai nou pasaj suprateran al Capitalei, blocat de mașinile parcate

de:
08 feb. 2013
0 Afișari
Cel mai nou pasaj suprateran al Capitalei, blocat de mașinile parcate

La ieşirea de pe podul Doamna Ghica inaugurat în luna decembrie de Primarul Sorin Oprescu, la semaforul de la intersecția Șos. Pantelimon – Bulevardul Chișinău traficul este dezorganizat, formându-se cozi de câteva sute de metri.

În lipsa locurilor de parcare, localnicii și angajații complexului Delfinului își lasă mașinile de o parte și de alta a carosabilului, gâtuind fluxul de mașini ce vine dinspre Pasajul Doamna Ghica la o bandă pe sens. Pe linia de tramvai dezafectată din zonă mașinile sunt parcate în paralel, iar la marginea bordurii, pe banda I a arterei, mașinile sunt parcate „în spic”, asta deși în zonă oprirea este interzisă. În plus, mașinile care trebuie să iasă din locurile de parcare încetinesc și mai mult viteza de deplasare la capătul tronsonului.

Situația este aceeași de ani de zile în zona Complexului Comercial Delfinului, dar a fost accentuată odată cu deschiderea circulației pe noua arteră Doamna Ghica. De altfel, în întreaga zonă a Complexului circulația se desfășoară haotic din cauza autovehiculelor parcate chiar în curba de la intersecția Doamna Ghica-Chișinău – Aleea Dobrina. Reporterii B365.ro au anticipat această situație dinainte de deschiederea pasajului Doamna Ghica, în 3 decembrie 2012.

Aceeași problemă este întâlnită și la cealaltă intersecție mare de pe traseul Șoselei Doamna Ghica. Venind dinspre șoseaua Petricani, la intersecția cu Șoseaua Colentina traficul este blocat, de o parte și de alta a intersecției, de autovehiculele parcate pe prima bandă. 

Soluțiile pe termen lung găsite de Primăria Capitalei pentru a rezolva această problemă constau în două pasaje rutiere la fiecare dintre cele două intersecții mari. La inaugurarea Pasajului Doamna Ghica, Sorin Oprescu declara că la pasajul din dreptul Pieței Delfinului, care va subtraversa Șoseaua Pantelimon, lucrările ar putea începe săptămânile următoare, dacă vremea ar fi permis acest lucru. Lucrurile nu stau la fel de bine şi pentru cealaltă intersecţie foarte aglomerată de pe traseul străzii Doamna Ghica, cea cu Şoseaua Colentina. Pasajul, unde lucrările vor începe „când vor fi bani”, potrivit ediului-șef al Capitalei.

Despre proiect și beneficii

Obiectivul intitulat „Strapungere D-na Ghica – Bd. Chisinau şi pasaj suprateran peste calea ferata” a constat în refacerea şi modernizarea străzii d-na Ghica, până la calea ferată din zonă şi apoi continuarea străzii până la Circul Foamei din Piaţa Delfinului, spre b-dul Chişinău.

Artera are 4 benzi de circulatie, câte două pe fiecare sens, o lungime totală cca 1.8 km şi o lăţime cuprinsă între 21 şi 70 m. Lucrările presupun echiparea şi dotarea cu reţele de utilităţi a străzilor, marcaje rutiere, amenajarea trotuarelor şi a spatiilor verzi, iluminat public şi amenajarea de locuri de parcare.

În cadrul acestui proiect au fost amenajate şi 136 de noi locuri de parcare (136), distribuite astfel: 13 locuri la Policlinica Delfinului, 20 la Fabrica de Mobila, 91 langa breteaua podului Dna Ghica, 12 in zona de intrare catre pod (Heliade intre Vii).

De asemenea, au fost amenajate spatiile verzi pe intreaga lungime a lucrarii si au fost refacute retelele edilitare din intreaga zona. Realizarea noii artere a presupus si infiintarea trotuarelor, asigurarea iluminatului public, semnalistica rutiera dar si realizarea legaturilor la nivelul solului cu rampele pasajului

Totodata, proiectul vizeaza si realizarea unui pasaj suprateran care va traversa linia de cale ferata si care va face legatura intre cele doua segmente ale arterei rutiere Doamna Ghica. Această lucrare promite să fluidizeze traficul de pe INELUL PRINCIPAL şi de pe Şoseaua Fundeni prin închiderea Inelului Median în zona de vest şi să creeze o legătura mai rapidă între cartierele Colentina, Pantelimon, Balta Albă, Berceni.

Exproprieri de milioane

Primaria Capitalei a platit firmei IMCOM 1,6 milioane de euro pentru un teren de circa 3.800 mp (420 euro/mp), pe care se afla o constructie de circa 700 metri, in cartierul Baicului, una dintre cele mai rau famate zone ale Bucurestiului, anunță Hotnews. Terenul a fost expropriat de municipalitate pentru continuarea lucrarilor la strapungerea Doamna Ghica-Chisinau. Banii au fost dati printr-o dispozitie semnata de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. In comparatie, cea mai scumpa vila scoasa la vanzare pe site-ul de imobiliare anuntul.ro, aflata in centrul Capitalei, pe bd Lascar Catargiu si avand 700 mp construiti, cu teren de 350 metri patrati, costa 1,6 milioane de euro.

Cookies