Cel mai nou parc din Capitală, finalizat în proporție de 75%. CUM ARATĂ Parcul Timișoara 10 FOTO

de:
06 aug. 2019
19 Afișari
Cel mai nou parc din Capitală, finalizat în proporție de 75%. CUM ARATĂ Parcul Timișoara 10 FOTO

„Parcul nou din Bd. Timişoara nr.10 este unic în ţară, având în vedere faptul că, după anul 1989, nu s-a mai construit niciun parc de la zero, în zonele centrale ale oraşelor mari. Acesta va beneficia de o suprafaţă generoasă de aproximativ 20.000 mp şi va avea în plus o arhitectură urbană deosebită. Mă bucur să creştem împreună suprafaţa de spaţii verzi a sectorului, ceea ce înseamnă pentru noi toţi un mediu mai curat şi, astfel, mai sănătos”, a declarat pentru B365.ro Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, în urma unei vizite pe şantier.

Edilul a precizat că, până acum, ADPDU Sector 6 a finalizat construirea de alei pavate, a montat stâlpii de iluminat, sistemul de supraveghere video şi a turnat fundaţiile necesare pentru foişor şi pergole, pentru viitoarele terenuri de sport și pentru locurile de joacă ce vor fi dotate cu suprafeţe antitraumă. În plus, parcul va beneficia de trei cişmele publice şi o fântână arteziană.

„În prezent, lucrările la parcul Timişoara nr.10 se desfăşoară într-un ritm alert, susţinut, zilnic fiind prezenţi peste 50 de muncitori pe şantier. Potrivit graficului de execuţie, investiţia este realizată în proporţie de 75%, urmând să mai fie montat gazonul rulou şi apoi să fie plantaţi arbori şi arbuşti, la care se adaugă montarea de mobilier urban, respectiv 120 de bănci şi 120 de coşuri de gunoi şi a meselor de şah”, a explicat pentru B365.ro Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6.

Conform acestuia, în cursul anului 2019, instituția pe care o coordonează a mai executat lucrări ample de modernizare în parcurile 9 Mai, Nicolae Filimon şi Sf. Andrei, acestea trei având o suprafaţă totală de peste 3,3 hectare. 

Investiția pentru crearea parcului Timișoara 10 se ridică la suma de peste 12 milioane lei fără TVA, aceasta având ca termen de execuție 12 luni. 

Cookies