Cel mai nou desert din lumea patiseriei a apărut și în București. Ce este New York Roll și unde îl poți savura

27 feb. 2023
7343 afișări
Cel mai nou desert din lumea patiseriei a apărut și în București. Ce este New York Roll și unde îl poți savura
Cel mai nou desert din lumea patiseriei a apărut și în București. Ce este New York Roll și unde îl poți savura. Sursa foto: 24life.ro

New York Roll, râvnitul desert al patiseriilor, se poate savura acum și în București. Deși a fost lansat doar în urmă cu câteva luni în SUA, bucureștenii deja sunt curioși să afle ce este și unde pot gusta desertul.

New York Roll este un desert american, cu tente franțuzești. Delicatesa în formă de cerc poate avea diverse varietăți de umpluturi și toppinguri.

Ce este New York Roll

New York Roll este o creație a laboratoarelor Lafayette Grand Café & Bakery din metropola americană. Desertul a făcut furori în SUA la mijlocul anului trecut, oamenii stând la cozi imense pentru a-l încerca, conform 24life.ro

Începând cu luna septembrie 2022, desertul a apărut și în patiseriile pariziene, devenind popular și acolo.

New York Roll este un o prăjitură în formă de cilindru scurt, umplută cu cremă. Se aseamănă cu forma unei felii groase de ruladă.

Prăjitura este produsă dintr-un foietaj fraged și crocant, compatibil cu crema cu care este umplută și cu glazura turnată peste.

New York Roll
New York Roll. Sursa foto: 24life.ro

Prăjitura se aseamănă cu un croissant, diferența fiind la modul de rulare al aluatului și la particularitățile coacerii. Își păstrează straturile vizibil conturate ale unui croissant, doar că structura este mai crocantă.

După ce desertul este copt și răcit, se umple cu o cremă la alegere( cicolată, zmeură, vanilie, etc) și apoi este decorat cu un strat fin de ciocolată și fulgi de migdale, conform painplaisir.ro

Desertul a devenit popular și pe platformele de socializare precum Tik Tok și Instagram, apărând tot felul de postări despre el. Multi oameni postau despre cum și-ar dori să îl guste, pentru a vedea ce este așa special la el.

Unde în București se poate mânca New York Roll

Râvnitul desert se poate savura acum și în București. La Angelina Cake Boutique din Piața Victoriei (Str. Dr. Iacob Felix 59), prăjitura se poate găsi la prețul de 27 de lei. Andreea Simion, CEO-ul cofetăriei Angelina Cake Boutique, a făcut o declarație cu privire la New York Roll:

Să spui că New York Roll reinterpretează clasicul croissant este o mare nedreptate pentru acest produs atât de inovator, un adevărat exemplu pentru ce înseamnă arta patiseriei! Înțelegeți că fiecare mușcătură aduce un amestec dumnezeiesc de dulce și sărat, de crispy și molatec, de savori și texturi? Cred că singurul ‘păcat’ al acestui produs va fi că se termină și, la un moment dat, te poți simți vinovat că mai vrei unul, și-ncă unul, și-ncă unul… Devine repede un produs addictive, noi l-am încercat în străinătate și nu puteam să nu-l aducem pentru publicul nostru din România

New York Roll-ul patiseriei din Piața Victoriei are o glazură deosebită și 5 varietăți de cremă: vanilie și caramel, ciocolată și drip cu nuci caramelizate, mactha și zmeură, fistic, mango și fructul pasiunii, conform 24life.ro

Cofetăria Pain Plaisir se numără și ea printre locațiile în care bucureștenii pot încerca noul desert. Aici este disponiblă varianta de New York Roll cu zmeură, la prețul de 24 de lei.

Pain Plaisir, New York Roll
Pain Plaisir, New York Roll. Sursa foto: painplaisir.ro

Te-ar putea interesa și:

Cookies