Cel mai nerăbdător turist din București: A sărit gardul ca să viziteze Palatul Parlamentului, iar turul ghidat de jandarmi a costat 500 de lei

01 mart. 2024
159 afișări
Cel mai nerăbdător turist din București: A sărit gardul ca să viziteze Palatul Parlamentului, iar turul ghidat de jandarmi a costat 500 de lei
Cel mai nerăbdător turist din București: A sărit gardul ca să viziteze Palatul Parlamentului, iar turul ghidat de jandarmi a costat 500 de lei | Sursă foto: Agerpres

Un turist de 25 de ani a fost prins de jandarmi după ce a sărit gardul la Palatul Parlamentului din București. Aceasta le-a transmis oamenilor legi că a recurs la acest gest pentru că își dorea să viziteze clădirea.

Un turist a sărit gardul ca să viziteze Palatul Parlamentului

Incidentul a avut loc în această dimineață, conform A3 CNN. Tânărul din Moldova a transmis că este turist în Capitală. Acesta ajunsese de câteva vize în București și își dorea să viziteze Palatul Parlamentului.

Astfel că, în loc să meargă la unul dintre tururile organizate, bărbatul a decis să sară gardul instituției. În scurt timp de la acest gest, agenți din cadrul Jandarmeriei Române l-au prin și imobilizat.

Ulterior, acesta a fost percheziționat. Oamenii legii nu au găsit niciun obiect care ar fi putut fi considerat periculos asupra sa.

A fost sancționat contravențional pentru încărcarea prevederilor art. 2, pct. 13 din Legea 61/1991 – „pătrunderea în obiectiv cu încălcarea normelor legale de acces”.

Gestul extrem l-a constat 500 de lei pe tânărul de 25 de ani.

În anul 2021, un incident similar a avut loc în București. Un turist irlandez a intrat prin efracție în Casa Poporului. Mai precis, acesta a sărit gardul, a intrat în curte, a spart un geam, iar mai apoi a intrat în clădire.

Bărbatul era bea la momentul la care a recurs la acest gest și le-a mărturisit oamenilor legii că a confundat Palatul Parlamentului cu hotelul. A fost alergat și prins de angajații la SPP și dus la Secția 17.

În zona prin care turistul aflat în stare de ebrietate a intrat în clădire nu existau camere, iar individul nu ar intenționat să fure ceva.

Cookies