SMART CITY

Cel mai mare târg de consultanță pentru studii în străinătate, în acest week-end, în București

Cel mai mare târg de consultanță educaţională pentru studii în străinătate „World Education” marchează începutul campaniei „Admitere la universitate 2014 – 2015″ în Hotel Athenee Palace Hilton din Capitală. Târgul este gazda reprezentanţilor universităţilor de elită din cele mai populare destinaţii de studiu precum Marea Britanie , Olanda , Danemarca , Franţa, Elveția ,si Italia, informeaza organizatorii.

Târgul pune accent pe serviciile de consultanţă profesionistă pentru studii de licenţă și de masterat şi va marca începutul perioadei de admitere prin UCAS, pentru acest an, în Marea Britanie.

Interesul faţă de universitățile din Marea Britanie rămâne ridicat, numărul de studenți crescând cu aproximativ 10 % faţă de anul precedent, conform datelor de la centrul UCAS al „IntegralEdu”. Ne așteptăm ca numărul total de candidaţi din România, admişi în Marea Britanie, să se mențină sau să crească în acest an pănă la aproximativ 1.850 de persoane, a declarat Svetlan Danev, Directorul grupului de firme „Integral” şi coordonator al proiectului World Education. Motivul creșterii prognozate este eliminarea restricțiilor privind dreptul la muncă pentru cetăţenii români și bulgari începând cu 01.01.2014, ceea ce va permite ca o parte din cei care nu au plecat până acum din motive financiare să ia acum în calcul această variantă. Organizatorii declară şi o creștere de 20% a numărului de candidați pentru Danemarca, aşteptările fiind ca după această sesiune de admitere, numărul de studenți români în această ţară să ajungă la 800. Pentru Olanda, proiectul a înregistrat o crestere de 7% a numărului de studenți admiși pentru anul academic 2013-2014.

Printre programele preferate de candidații români se numără cele de Drept, Medicină, Economie, Informatică, Ştiințele naturii și Inginerie.

Principiul de Loterie pentru admiterea la programele de top din Olanda și obligativitatea susţinerii de interviuri pentru verificarea motivației și maturităţii candidaţilor prin Skype sau alte mijloace de comunicare electronică la distanţă în Danemarca sunt o parte din noile cerințe de admitere la studii, a menţionat Danev . El a adăugat că începând cu acest an, Danemarca va acorda și ajutor nerambursabil în valoare de 720 de euro pe lună pentru studenții din UE, care sunt activi și au fost angajaţi, muncind 10-12 ore pe săptămână, după ce demonstrează statutul de angajat cu un contract de muncă sau fluturaş de salariu . Şi statul olandez oferă oportunități financiare îmbunătăţite, care pot ajunge până la valoarea de 966 de euro pe lună şi care se adresează studenţilor cu un venit familial anual mai mic de 30 000 de euro și au statut de angajat . Este în proces de dezbatere şi ridicarea îngrădirilor pentru dreptul la muncă al studenților de la 32 la 56 ore pe lună. Târgul reunește și 8 universităţi englezeşti cu campusuri în centrul Londrei, care sunt preferate de studenții străini pentru localizare, datorită numeroaselor oportunități de angajare. Printre acestea se numără Greenwich, London South Bank University, London School of Business and Finance și altele.

Printre participanți se numără şi două universităţi incluse în Top 100 mondial, conform clasamentului oficial QS, în calitate de reprezentante ale celebrului „Russell Group”, acestea fiind Leeds University Business School şi University of Groningen din Olanda.

Consultanţa educaţională în cinci paşi, cursurile intensive pentru elevii de clasa a 10-a și a 11-a „BeSmart” și workshop-ul de Scrisoare de Motivaţie, sunt printre cele mai populare produse la acest târg.

Programul târgului include şi seminarii specializate pentru elevii de clasa a 12-a şi părinții acestora, care să-i familiarizeze cu secretele unei aplicații de succes și cele mai importante aspecte ce trebuie ştiute în momentul alegerii unui program, universitate și ţară de studiu.

Proiectul „World Education”a fost lansat în România acum cinci ani pentru a consilia candidaţii români privind oportunităţile de studiu peste hotare. Portofoliul de parteneri „World Education” cuprinde peste 250 de universități și școli din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Elveția, Olanda, Danemarca, Grecia, Spania și Italia. Mai multe informaţii pot fi obținute în cadrul târgului, unde va fi disponibilă noua ediţie a celui mai mare catalog pentru studii în străinătate şi în cadrul sesiunilor de consultanţă educaţională individuală oferite de consultanţii cu experienţă ai IntegralEdu.

Coordonatorii proiectului World Education – Compania ” IntegralEdu ” au o experienţă de 21 de ani în domeniul consultanţei educaţionale pentru studii în străinătate. Târgul din acest an are loc la București ( 12 și 13 Octombrie) , Constanţa (14 Octombrie) și Timișoara (16 Octombrie).

Înregistrarea pentru târg se poate face on-line pe www.worldeducation.ro  , unde sunt disponibile mai multe informații despre programul și partiipanții la evenimente.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button