Cel mai mare producător chinez de turbine eoliene vrea să producă şi în Bucureşti

de:
22 ian. 2013
0 afișări
Cel mai mare producător chinez de turbine eoliene vrea să producă şi în Bucureşti

„Recent, o misiune a Departamentului Afaceri Internaţionale a grupului chinez Sinovel a vizitat firma bucureşteană Faur. Cu acest prilej au avut loc discuţii cu managementul societăţii privind realizarea unor proiecte în domeniul energetic, în parteneriat cu firma bucureşteană”, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ.

Directorul general al Faur, Mariana Hristea, a declarat pentru mediafax.ro că firma chineză intenţiona să deschidă o fabrică. Vizitând Faur, chinezii au decis să producă în uzina bucureşteană.

„Vor să producă în fabrica noastră, pentru că au constatat că avem capacitatea necesară. Dacă perfectăm contractul cu ei vom face investiţii importante şi vom cumpăra linii de producţie noi”, a spus Hristea.

Ea a afirmat că negocierile sunt în derulare, iar un contract cu firma din China ar putea fi semnat în următoarele luni.

„Vor produce în parteneriat cu noi turbine eoliene. Ei vor veni cu know-how-ul, iar noi cu capacităţile de producţie”, a mai spus Hristea.

Grupul Sinovel operează în România două proiecte de capacitate medie şi intenţionează să-şi continue dezvoltarea prin construcţia de parcuri eoliene.

Cookies