ȘTIRI

Cel mai mare parc de distracţii din România se deschide vineri

Magic World Developments, compania care controlează şi operează parcul de distracţii Divertiland, a anunţat, pe pagina de Facebook a proiectului, că parcul acvatic „La Plajă”, va fi inaugurat vineri, 10 august. Cel mai mare aqua parc din ţară este situat la kilometrul 13, pe autostrada A1 (Bucureşti – Piteşti), în apropierea magazinului Kika Militari.

Construit în etape, pe o suprafaţă de 35 hectare, complexul de entertainment Divertiland va avea, la finalizarea lucrărilor, un parc acvatic în aer liber, un parc de distracţii în aer liber şi un centru de divertisment familial acoperit, precum şi un club wellness, cu centre dedicate activităţilor sportive şi spa.

La Plaja Acua Park, prima etapă a proiectului, include 27 de tobogane, precum Kilimanjaro, Waterfall, Rainbow Tower, Snake Pitt, special pregătite pentru amatorii de senzaţii tari. Vizitatorii se vor putea distra şi la piscina cu valuri, care produce, la fiecare 30 de secunde, valuri de diferite mărimi şi recreează atmosfera unei insule tropicale. Parcul mai este parcurs şi de un Râu Leneş, care îi va purta alene, pe o distanţă de 1 km, pe clienţii care vor să se relaxeze pe saltele. Lazy River (n.red – Râul Leneş) are în centru şi o cetate a ploii, Splash Attack (foto), care este echipată ca un labirint al distracţiei pentru copii.

În water park mai sunt 17 cabane private, potrivit hărţii disponibile pe site-ul proiectului. Cabanele private VIP Birds of Africa se adresează celor care vor să aibă parte de intimitate şi servicii extra: servire din partea personalului, mini-frigider, masă, scaune, prosoape, şezlonguri şi wi-fi.

Plaja cu nisip din parcul acvatic are o suprafaţă de 3.000 mp şi cuprinde restaurante, snack baruri, cafenele, spaţii comerciale, unitate medicală, zonă pentru petreceri şi terenuri de volei de plajă.

Parcul La Plaja se desfăşoară pe o suprafaţă de peste 70.000 de mp, incluzând locurile de parcare, şi are o capacitate maximă de 7.000 de vizitatori zilnic.

Pentru a facilita accesul doritorilor la hiperparcul de distracţii, dezvoltatorii intenţionează să introducă, din 2013, o staţie de tren, Halta Sabarul, care să facă legătura între Gara de Nord şi Divertiland, dar şi să solicite prelungirea unor linii de autobuze RATB, care să-i aducă pe vizitatori cât mai aproape de parc.

Până la data publicării articolului, reprezentanţii companiei nu au furnizat informaţii cu privire la tarifele aplicate în incinta La Plaja Acua Park.

Citeşte şi: EXCLUSIV: Cel mai mare aqua park din ţară, aproape gata, lângă Bucureşti VEZI CUM ARATĂ ACUM

Un nou parc de distracţii în aer liber, în vestul Capitalei

Cea de-a doua etapă a proiectului, parcul de distracţii în aer liber Aventure Park, va fi inaugurată anul viitor, potrivit informaţiilor furnizate de companie pe pagina de Facebook. Aventure Park, ca şi rivalul său Terra Park, situat la câţiva kilometri distanţă, va fi structurat pe trei categorii în funcţie de publicul căruia i se adresează: atracţii majore pentru amatorii de senzaţii tari, atracţii de familie şi echipamente de distracţie pentru copii. Acest parc va avea o capacitate totală de 551 de locuri.

Echipamentele de distracţii care vor fi disponibile în parc, conform hărţii disponibile pe site-ul proiectului, sunt: Dakarting, Tropical Storm, atracţie asemănătoare cu Toltec Pendula din Terra Park, Rhino’s Revenge, Tarantula Thrill, Liana Swing, Mosquito Bites, Jungle Freeze, Crocodile, Jumping Gazelles, Equator, Banana Boat, Tree Fall, echipament asemănător cu Willis Tower-ul rivalilor de la Terra Park, rollercoaster-ul Hyena Hell, Centipede, Crazy Gorilla, Helly Junters, Crazy Coconuts, Africa Express, Tropical Zoo, Kid’s Bumpers, Expedition, Leopard Dance şi Flying Elephants, atracţie asemănătoare cu echipamentul „La Capătul Lumii” din Terra Park.

În cea de-a treia fază a proiectului, în 2014, va fi deschis complexul Sports & Wellness Club, care va include un complex sportiv, un centru de relaxare şi spa, cu restaurant, creşă şi loc de joacă.

În 2015, când este prevăzută finalizarea ultimei etape a proiectului, va fi inaugurat Oasis Fun Center. Acest centru de divertiment familial acoperit va fi deschis pe tot parcursul anului şi va include un parc acvatic de interior şi de distracţii, spaţii pentru minigolf, biliard, bowling, climbing, karting, jocuri electronice, alpinism pe pereţi de căţărare, bungee-jumping sau roller-skating.

Compania Magic World Developments a fost înfiinţată de un grup de investitori greci, care finanţează şi dezvoltă proiecte imobiliare în diverse sectoare. Investitorii sunt re­prezentanţii unei familii de greci care a trăit în România în anii ’40.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button