BAZAR

Cel mai mare miting aviatic din România: Bucharest International Air Show 2013-metrouri suplimentate

Update: Bucharest international Air Show 2013 a fost redus la o singură zi, 27 iulie.

Având în vedere organizarea în zilele de 27 si 28 iulie pe Aeroportul Baneasa a evenimentului aeronautic „Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition” (BIAS 2013), compania Metrorex a anunta ca va asigura o frecventa optima de succedare a trenurilor de metrou in intervalele de afluire/defluire a spectatorilor.

Evenimentul debuteaza sambata, la ora 9:00, cu ceremonialul de deschidere ce cuprinde raportul comandantului Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”, defilarea drapelelor nationale ale tarilor participante, demonstratii de manuire a armei, precum si un moment omagial adus pionierului aviatiei romanesti, Aurel Vlaicu, trecut in nefiinta acum 100 de ani, marcat prin rularea la sol a replicii in marime naturala a aparatului de zbor Vlaicu II.

Ulterior, show-ul aerian BIAS 2013 va acoperi cerul din Baneasa, va culmina catre seara cu spectacolul „Zbor in crepuscul”, programat de la ora 19:00, pentru ca duminica, incepand cu ora 9:00, sa incante din nou publicul spectator.

In acest an, demonstratiile de maiestrie in aer vor fi oferite de Aeroclubul Romaniei, Fortele Aeriene Romane, Hawks of Romania, Flying Bulls, Iacarii Acrobati, Jurgis Kairys, Polish Eagles Foundation, Tarom si Inspectoratul General de Aviatie al MAI, carora li se adauga invitatii speciali ai evenimentului, Orlik Aerobatic Team din Polonia si Baltic Bees din Letonia, prima trupa de acrobatie aeriana profesionista din statele baltice.

Pentru a doua oara, in cadrul Bucharest International Air Show va fi organizata o expozitie de aviatie generala, prima de acest fel din Romania, care se va desfasura la Romaero, pe parcursul intregului eveniment. Printre expozanti se numara producatori de aeronave, proprietari de aparate de zbor, furnizori de servicii de aviatie generala, scoli de zbor, aerocluburi sau furnizori de echipamente si articole de aviatie.

Programul BIAS 2013, conform paginii de Facebook „Bucharest International Air Show” este:

Sambata, 27 iulie

9:00-14:00 – Spectacol aerian

19:00-21:30 – Spectacol aerian „Zbor in asfintit”

Duminica, 28 iulie

9:00-14:00 – Spectacol aerian

Programul expozitiei General Aviation Exhibition & Static Display

26 iulie, orele 10:00-18:00 – Ziua specialistului

27 iulie, orele 9:00-22:00

28 iulie, orele 9:00-14:00

Atat la mitingul aviatic, cat si la expozitie, intrarea spectatorilor este libera, accesul acestora facandu-se prin Romaero, incepand cu ora 8:00.

Evenimentul este organizat de catre Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Fortele Aeriene Romane, Aeroclubul Romaniei, Romatsa, SC Romaero SA si Clubul Sportiv AIBO, sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, sub egida Ministerului Transporturilor, Ministerului Apararii Nationale si a Ministerului Economiei. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button