Cel mai mare iaht rezidențial din lume se construiește în România. Lux absolut, dar și prețuri pe măsură – un apartament va începe de la 9,5 milioane de euro

03 iul. 2021
206 Afișari
Cel mai mare iaht rezidențial din lume se construiește în România. Lux absolut, dar și prețuri pe măsură - un apartament va începe de la 9,5 milioane de euro

Premieră la nivel mondial! La Tulcea se construiește cel mai mare iaht rezidențial din lume. Nava va costa jumătate de miliard de euro și apartamentele din aceasta vor fi disponibile pentru achiziționare doar pe bază de invitație, la prețuri cu adevărat exorbitante, deoarece un costul unui apartament pornește de la 9,5 milioane de euro.

Cel mai mare iaht rezidențial din lume se construiește în România, la Tulcea. Denumit Somnio, care înseamnă a visa în latină, va deveni, în momentul în care va fi gata, în 2024, cel mai mare iaht rezidențial din lume, având o lungime de 222 de metri, potrivit Mediafax. Nava va dispune de 39 de apartamente luxoase, distribuite pe șase punți, iar pe Somnio se vor regăsi și mai multe restaurante de lux, baruri, dar și un club. De asemenea, acest iaht va fi considerat primul „iaht de linie” rezidențial.

De ce ai nevoie pentru a achiziționa un apartament pe iahtul rezidențial (pe lângă 9,5 milioane de euro)

Achiziția apartamentelor pe acest iaht rezidențial se va putea face exclusiv pe bază de invitație sau recomandare, iar prețurile încep de la 9,5 milioane de euro sau 11 milioane de dolari. Un purtător de cuvânt al companiei producătoare a confirmat faptul că deja au fost achiziționate unele apartamente, deși mai sunt trei ani până nava va fi gata.

Fiecare dintre cele 39 de apartamente ce vor fi puse la dispoziție vor include „caracteristici personalizate” bazate pe preferințele și gusturile fiecărui proprietar. Potrivit unui comunicat de presă al Winch Design, este probabil ca acestea să includă câte o sală de sport privată, bibliotecă, precum și spații luxoase de luat masa atât la interior cât și la exterior. Designerii ambarcațiunii Somnio au declarat că nivelul serviciilor va fi comparabil cu cel din hotelurile de șapte stele.

Mai mult, la bordul acestui iaht rezidențial va fi disponibilă o cramă cu capacitate de 10.000 de sticle, o sală de degustare, precum și un lounge în prova navei.

Compania norvegiană Vard va produce iahtul rezidențial Somnio

Grupul norvegian Vard, unul din cei mai mari constructori și designeri de nave de lux din lume, care deține și șantierul naval Vard din Tulcea, a anunțat că a câștigat contractul pentru realizarea acestui iaht luxos.

Somnio va avea o lungime de 222 de metri, nu mai puțin de 33.500 tone registru brut (TRB) și grinda de 27 de metri. Prin urmare, acesta va fi cel mai mare iaht din lume atât în lungime, cât și în volum, în momentul lansării în 2024. Somnio va avea cu 40 de metri mai mult decât actualul titular al titlului de cel mai lung iaht, Azzam, deținut de familia regală din Abu Dhabi.

Cel mai mare iaht rezidențial privat la acest moment, The World, are o lungime de 195 de metri și va pleca din nou în croazieră în această lună, după ce a fost oprit pe perioada pandemiei.

Cookies