Cel mai mare festival de paraşutism din Europa de Est începe mâine, lângă Bucureşti

de:
19 mai 2015
2 Afișari
Cel mai mare festival de paraşutism din Europa de Est începe mâine, lângă Bucureşti

În perioada 20-24 mai, vor ajunge, la Bucureşti, campioni mondiali ai sportului și parașutiști profesioniști din toată lumea pentru a participa la festivalul Dynamite Days, primul și cel mai mare festival de parașutism din România, dedicat atât amatorilor, cât și parașutiștilor cu licență.

Aflat la a VII-a ediție, festivalul Dynamite Days organizat de TNT Brothers la Aerodromul Clinceni, a câștigat în scurt timp renume internațional, devenind unul dintre cele mai apreciate evenimente de parașutism, la nivel european, anunţă organizatorii, într-un comunicat de presă.

Timp de 5 zile, spectatorii vor putea asista la salturile și demonstrațiile spectaculoase ale profesioniștilor de renume, care își perfecționează tehnica alături de instructori calificați la nivel internațional. De asemenea, aceștia pot avea parte de muzică, petreceri tematice, invitați surpriză, proiecții de film și petreceri cu DJ în hangar în fiecare seară.

„Parașutiștii cu licență au șansa să se antreneze cu instructori recunoscuți la nivel global: campionul mondial Will Penny (Africa de Sud), Petter Jonsson (Suedia), Ty Baird (Australia), Micah Couch (Dubai), Inka Tiitto, Ode Siivonen (Finlanda), Simone Favat – instructorul primei echipe de 4-way din Romania și mulți alții. În plus, o așteptăm cu nerăbdare pe Roberta Mancino, top model și parașutistă recunoscută ca fiind „Cea mai sexi femeie atlet din lume”. Aceasta va realiza salturi spectaculoase în ținute de senzație”, povestește Bogdan Boeru, co-fondator TNT Brothers.

La fiecare ediție a festivalului Dynamite Days organizatorii realizează recorduri naționale inedite de prinderi în aer. Anul trecut, 19 parașutiști au realizat o prindere record în formă de stea, în cădere liberă de la 4.000 m, cu o viteză între 300 – 360 km/oră.

Pentru cei care doresc să își depășească limitele și să petreacă la 4000 de m alături de elita sportului, organizatorii oferă, în perioada 20-22 mai, o reducere de 150 de lei la achiziționarea unui salt în tandem cu fotografii și înregistrare video.

Intarea la festival este gratuită. În perioada 20-22 mai, saltul în tandem foto-video are prețul special de 850 lei, între 23-24 mai 2015, saltul în tandem foto-video costă 1000 lei.

De asemenea, organizatorii mai anunţă şi o serie de evenimente precum:

Pretrecere la sol – Adrenaline Army – în timpul zilei, la sol are loc cea mai mare petrecere cu tema Adrenaline Army. Cei care fac salturi cu parașuta (tandem sau solo) pot sări în costume inedite Army, spectatorii își pot personaliza ținutele (tricourile personalizate pe loc), își pot crea bijuterii, își pot realiza tatuaje, pot continua mișcarea în zona de sport sau se pot relaxa asculând muzică și bucurăndu-se de un masaj în aria dedicată. Pentru copii este amenajat un loc de joacă special.

DJ Party in Hangar – În fiecare seară, începand cu ora 19, în hangarul TNT Brothers sunt proiectate filmele salturilor din acea zi și sunt premiate cele mai spectaculoase fotografii. Filmul zilei este editat de către cel mai bun cameraman în cădere liberă, la nivel global, Lauri Aapro. Seara continuă cu menu barbecue pregătit de Chef Florin special pentru festival și cu o petrecere cu DJ în hangar.

Festivalul Dynamite Days (sau Bucharest Skydiving Boogie) este organizat anual de către TNT Brothers pentru a reuni parașutiști recunoscuți la nivel global cu profesioniștii români într-un schimb de experiență și socializare. În ultimii ani festivalul a crescut devenind o atracție atât pentru profesioniști cât și pentru amatori sau spectatori.

La ediția precedentă s-au realizat un număr record de 1.500 de salturi cu parașuta și s-a stabilit un record de prinderi în aer pentru Romania (19 parașuutiști au format o stea). În 2014, în cadrul festivalului s-au reunit peste 200 de parașutiști cu licență veniți din întreaga lume (România, Serbia, Bulgaria, Norvegia, Canada, Spania, Franța, Italia, SUA, Emiratele Arabe Unite, Suedia și Africa de Sud).

Cookies