Cel mai mare festival al bicicliștilor urbani, în Parcul Izvor

de:
12 sept. 2013
0 Afișari
Cel mai mare festival al bicicliștilor urbani, în Parcul Izvor

BikeFest”  este organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile ale evenimentului se vor organiza activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport.

BikeFest 2013 a pregatit competitii inedite in care punem la incercare abilitatile si cunostintele despre biciclete si ii provocam pe biciclisti la dezbateri despre piste, drepturi si obligatii ale biciclistilor.

„In acest an, marcam a treia editie BikeFest. Atat dimensiunea evenimentului, cat si gradul de utilizare a bicicletelor I’Velo cresc sistematic. Ne bucuram sa vedem ca bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport in Bucuresti, dar si in tara si ne dorim ca prin BikeFest sa cultivam dezvoltarea comunitatii biciclistilor si sa sarbatorim impreuna aceste reusite”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

„In Romania, comunitatea de biciclisti este in continua crestere, iar pe noi nu poate decat sa ne bucure acest lucru. Am decis sa organizam impreuna cu alte asociatii sau ONG-uri un eveniment care sa se adreseze unui numar cat mai mare de biciclisti, de la copii la sportivi amatori sau femei, iar astfel s-a nascut ideea BikeFest. Ii asteptam pe iubitorii de biciclete in numar cat mai mare si anul acesta „, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

BikeFest 2013 inseamna doua zile de:

1. I’Velo Pentathlon – 5 probe de testare a abilitatilor de biciclist in traficul urban si 6 biciclete isi asteapta castigatorii (3 barbati si 3 femei). Un eveniment in care combinam probele tehnice, teoretice cu cele de indemanare si forta.

2. Cel mai mare marathon de Schwuinn Cycling este cel mai mare marathon de cycling din Romania, organizat de World Class Romania. Peste 200 de biciclete si cei mai buni instructori sunt pregatiti sa ofere o atmosfera plina de energie pe durata celor 6 ore de marathon. Inscrierile se fac, incepand din 26 august, pe www.worldclass.ro.

3. SkirtBike – editia de toamna, care inseamna turul celor mai cochete fete pe bicicleta, artisti handmade, fashion walk pe biciclete, dezbateri, concurs, sesiune foto si calendarul „Chic BikeFest Calendar”.

4. Talcioc si licitatii de biciclete. Daca vrei sa-ti vinzi bicicleta sau sa cumperi una noua sau poate doar sa o personalizezi, Portocala Mecanica si Bita Color va vor oferi informatiile necesare pentru a avea o bicicleta de nota 10.

5. BikeFest Expo aduce cele mai importante magazine si cei mai cunoscuti producatori de biciclete cu super oferte la biciclete si accesorii.

6. Concert ROA si stand-up comedy, proiectii de filme

7. X-treme Bike si Scoala de biciclete. Freerider si Scoala de Pedalat aduc profesionistii sa fac demonstratii de cascadorie pe bicicleta si ii vor invata cateva trucuri pe doritori. Scoala de Biciclete, powered by Nomad ii invata pe incepatorii in ale mersului pe bicicleta cum sa pedaleze cu usurinta in trafic.

8. Pimp My Bike este o competitie pe echipe pentru realizarea celei mai traznite biciclete si priceputi biciclisti.

9. Dezbateri cu organizatiile implicate in promovarea bicicletei.

10. Zone si competitii pentru copii. In cele doua zile ale evenimentului, copiilor le sunt dedicate o serie de activitati, la care pot participa pentru a invata lucruri noi, precum: pictura si desen, facepainting, workshop-uri, creatii handmade, reciclare creativa, modelaj, design textile.

11. Bike Polo, un sport nou, plin de energie si voie buna ne provoaca Hardcourt Bike Polo

12. Sunday Picnic – un moment de relaxare, la iarba verde, cu cafea aburinda, briose calde, muzica in surdina, multe zambete si buna dispoztie, ingrediente potrivite pentru a incepe ziua in forta. Un „picnic urban” pentru toti biciclistii. Sunteti liberi sa veniti cu propriul goodie bag.

13. Proiectii de filme si scurtmetraje si zona de relaxare cu biblioteci mobile, pufi, hamace.

Pentru Regulamentul competitiei si inscriere, accesati: http://www.ivelo.ro/bikefest/

BikeFest este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile de eveniment vor fi organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport.

BikeFest este un eveniment organizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, ALPAB, Nomad, Portocala Mecanica, BitaColor, Skirt Bike, Asociatia ROI si Freerider.

Cookies